Katz ing Dogs : A Commonsense Guide to Latihan lan Living with Dogs

Iku pitakonan calon pamilik asu kudu takon pisanan, mbok menawa paling penting ing gesang sapa kang karo asu:

Apa?

Pancasan paling kritis bab gesang kita karo asu asring digawe sadurunge kita nggawa siji ngarep. Éntuk a asu ing Amerika disturbingly
prasaja. Sampeyan bisa Trawl online, golek anakan sing, utawa njupuk salah siji saka anak kirik sawetara bocah punika aturan njaba supermarket (Aku ora bakal maringi pitutur iku). Sampeyan
bisa teka tengen keblasuk nalika metu mlaku-mlaku utawa nyopir. Sawetara wong ngupaya asu alasan praktis rock-hard: keamanan, mburu, therapy, search-lan-ngluwari. Nanging sing paling kita, ngomong psikolog lan behaviorists, duwe motif emosi lan psikologis luwih rumit.

Apa Aja aku arep A DOG?

Ing manungsa liyane alangan wis nyambungake karo salah siji liyane, liyane padha nguripake kanggo asu (lan pets) kanggo isi sawetara saka kesenjangan. Kita koyone kudu tresna lan tresna ing cara sing uncomplicated, murni, lan gumantung.

Seni Amerika, kanthi nganggo cara akeh, sing fragmented, masyarakat detached. Kita kulawargané lengkap wis dipindhah adoh; kita kerep ora ngerti kita tanggi; akeh kita bolongan munggah ing wayah wengi, dibintangi ing salah siji jenis layar utawa liyane. Divorce punika commonplace. Work wis dadi boten stabil, boten mesthi akeh, asring karu. Akeh wong koyone kanggo nemokake iku luwih gampang kanggo manggon lan sesambungan karo asu saka siji karo liyane, lan obligasi antarane manungsa lan asu tuwuh ajeg kuwat.

Nanging pembangunan ing sesambetan loro spesies iki minangka salah siji sisi. Akeh asu sing uga dadi dening manungsa’ lampiran deepening, nanging asu ora bisa nggawe pilihanipun padha. Iku perlu manungsa sing wis nduweni hubungan katresnan asu gedhe.

Manungsa wis mutusaké kanggo ngowahi asu menyang tengah sing urip. Kanggo kabeh fussing babagan kewan hak, asu duwe ora ana. Padha ora njaluk kanggo pancasan konsumen. Padha lagi gumantung ing kita kanggo kabeh padha kudu urip. Padha ora bisa diajak bali; padha ora duwe ngomong bab lingkungan utawa berjangka sing.

Senajan asu wis mbantu lan kerjo karo manungsa kanggo ewu taun, iku mung ing dekade anyar sing padha wis teka bakal katon minangka soko liyane saka (mbok menawa luwih saka) kéwan. Pet-tetep ana populer ing antarane sugih lan kuat ing abad tengah kaping, cathetan ethicist kewan James Serpell ing Animals buku lan Society Human: Changing Perspectives, nanging durung ndarbeni respectability nyebar nganti pungkasan abad pitulas, wektu akeh semangat kanggo ilmu lan sejarah alam lan tambah badhan kanggo kéwan’ hayu. Wiwit, lampiran kita asu wis intensified Ngartekno. Kita manungsa wis tau nyedhaki spesies liyane. Kita nglampahi puluhan milyar dolar ing care sing, dipakani, lan hiburan; menehi wong jeneng manungsa; diajak wong-wong mau minangka yen padha bisa ngerti kita; pracaya kita ngerti apa lagi ngandani kita bali.

Emotionalism Iki asring multangle asu ing kabutuhan kita lan kepengin. Iku commonplace saiki, sanadyan iku mesthi wis gawe kaget malah generasi ago, krungu wong ngomong tanpa njaluk ngapura utawa Wirang sing padha tresna asu sing luwih saka padha tresna paling wong, sing padha ndeleng asu minangka anggota kulawarga, sing padha confide masalah lan Rahasia paling intim sing asu sing, sing luwih manut lan pangerten saka tuwane, pasangan bojo, penyayang, utawa kanca. Mbuwang sawetara dina ing kantor dokter kewan kang minangka bagéan saka riset kanggo buku, Aku kaget krungu wong wadon siji sawise nggusah liyane, “Deleng, Doctor, Aku ora bisa manggon tanpa bojoku, nanging wis tak kanggo nyimpen asu iki!” Nanging Vets ngomong padha krungu kabeh wektu.

Lan ora mung saka wanita. Riset tindak tanduk nuduhake yen wanita tresna asu ing sisih amarga padha koyone emosional prewangan durung Komplek, bisa ngerti sing nduweni ing sanadyan cara wordless penting. Kangge, wong tresna asu amarga padha pen sampurna, seneng kanggo pindhah panggonan lan apa iku, nanging Tukang terus utawa obrolan dikarepake. Kaya utawa ora, asu kita’ upbringings nggambarake kita dhewe. We kathah kanggo nambani asu kita cara kita padha dianggep, utawa cara kita pengin kita 'd wis. Salah siji cara, pasts kita dhewe omahmu wangun Donyane kita asu lan cara kita train lan komunikasi karo wong-wong mau.

Iki biasane proses semaput. Sawetara sing nduweni nggawa akeh poto-kesadaran kanggo sesambetan asu utawa nggambarake kulawargané dhewe nalika padha njerit ing asu sing teka, utawa coo ing wong minangka yen padha mangertos. Salah perawat sekolah aku ngerti nyekel asu dheweke dening kuping saben wengi nalika dheweke teka ngarep, yelling, “Kowe tresna marang Aku? Aku mommy manis Panjenengan?” Dheweke kepingin weruh kok asu nyoba kanggo mbukak mati sak mlaku.

Supaya motif kanggo njupuk asu dadi penting, yen sampeyan ana kuwatir bab kesejahteraan lan pengin hubungan apik. Apa jawaban kanggo pitakonan apa-a-dog iku luwih gampang kanggo ngupaya companionship saka kewan gumantung saka saka wong? Aja pengin asu amarga pesen subliminal saka TV lan film? Apa sing luwih digambar kanggo rescuing jalmo saka kanggo latihan lan manggon karo wong-wong mau?

Aja kita Disiplin cara kita padha disiplin, takon kanggo tingkat saka pambangun turut lan sempurno nuntut kita, mada wong-wong mau ing voices lan tembung kita krungu? Apa kita reenacting dramas kulawarga lawas, nyoba kanggo waras traumas? Kita bisa sajujure ngomong sing kita utawa piyantun liya ing kluwarga kita iku cumadhang kanggo njupuk tanggung jawab emosi kanggo asu, ora mung maha nanging training lan ngrawat iku?

A wadon kang aran Susan dhateng kula dheweke wanted asu amarga dheweke felt aman ing gritty, tetanggan kaum miskin ing Elizabeth, New Jersey. Dadi dheweke tak mastiff Inggris supaya gedhe tenan sing juragan dheweke rauh digawe dheweke menehi wong adoh, banjur angon saka Jerman kang jenenge Thunder. Asu ora èfèktif nglindhungi house, daya ing lawang ngarep nalika wong-wong manca teka dening. Nanging wiwit Susan, sing dianggo minangka dirijen New Jersey Kangoo, concedes dheweke trainer miskin karo sethitik kapentingan ing nggarap asu, dheweke wis kanggo ngunci Thunder ing ruang paling ngisor yen kanca-kanca utawa sederek ngunjungi. Dheweke 's teka ngarep kanggo nggoleki bêsik ora kaetung saka shredded mail; asu understandably sumerep amplop teka liwat slot lawang minangka menace a. Dheweke uga wis kanggo ngganti lawang kegores lan jendhela Broken.

Miturut saiki, Thunder abot sangang puluh kilogram lan narik Susan kabeh liwat trotoar nalika dheweke njupuk wong metu. Ing tanggi lan anak sing sami wong, sanadyan wong iku ora tau bener bitten utawa harmed sapa. Asu ora koyone agresif dadi luwih minangka conscientious; kang wis dilakoni proyek piyambakipun nyewo apa, korban saka efektifitas dhewe. Nanging Susan, ingkang ngandika dheweke tresna Thunder, concedes dheweke tau emg wanted asu kanggo dhewe marga. Dheweke mbokmenawa kudu wis dijupuk mesthi poto-nimbali utawa disebut perusahaan keamanan-weker tinimbang. “Iku bakal luwih murah ing roto dawa, lan luwih gampang.”

Understanding alasan kita arep asu tengah kanggo milih sing gedhe-gedhe tengen, training wong-wong mau mlaku, manggon karo wong-wong mau seneng. Liyane kita ngerti bab kangge kita sesambetan, pilihanipun luwih kita kamungkinan kanggo nggawe kanggo loro spesies.

Nalika sampeyan mikir bab iku, sampeyan mbokmenawa ngerti kathah wong sing sambat sing asu sing uga aktif banget utawa lsp, banget kasengsem ing nguber bajing banget utawa ditampani teka nalika disebut, banget protèktif saka omah utawa supaya nonthreatening padha ngene bantuan nindakake valuables. Sanadyan asu biasane nemu nyalahke, minangka asring ora pemilik digawe pilihan apes utawa gerah-dianggep. Akibate, asu iku ing meksa kanggo dadi soko liyane saka apa iku, nalika manungsa duwe tangan sing lengkap. Kanthi pamikiran sethitik lan riset, gesang ing asu lan wong sing bisa dadi akèh luwih gampang lan luwih marem. Nanging sing ora mbutuhake sawetara pangerten saka psychology siji dhewe lan emosi, sawetara pikiraken babagan ngendi kita ing gesang kita dhewe lan carane asu kita pas. Jim, pamburu sing urip cedhak kula ing upstate New York, tansah telung beagles ing kennel gedhe 360 dina taun. Padha muncul kanggo sawetara jam esuk ing limang dina kanggo trek game. Padha nglampahi akèh sing wektu nunggu, nanging nalika wektu sing rawuh, padha njupuk metu saka kennel lan menyang alas. “Padha asu gedhe,” ngandika Jim, sing wis ora malah dijenengi wong-wong mau.

Ora kang kaya gadhah wong-wong mau? Aku takon marang sapisan. “Nalika padha nindakake proyek sing aku,” ana respon kang. Aku rase reflexively nuwun kanggo asu nalika aku drive dening, utamané nalika aku nimbang asu dhewe’ gesang pampered, nanging asu Jim kang, nalika lagi banter, ora koyone ngerti lagi sangsoro. Ora kabeh asu bisa manggon cara sing. Nanging beagles Jim kang nduduhake daya adaptasi startling asu. Padha lagi ana kanggo mburu, wektu. Jim wis bojo lan anak papat, kang iku pengabdian, lan iku sibuk karo tenan konstruksi kang; Panjenengan ora perlu asu dadi kang hobi utawa confidants kang. Sawise dina, kang kepala metu menyang kennel karo ember saka meat lan leftovers lan tosses isi menyang kennel. Ing Natal, kang nambah ember saka roti. Padha njaluk kabeh nembak sing, lan ndeleng dokter yen lagi ailing. Ing beagles wis tau nang ngarep. Panjenenganipun ngandika wong bangga lan fondly, nanging lagi pribadi, kaya pengeboran utawa senapan anyar, wong ora sethitik, malah ora pets ing pangertèn kontemporer. Nanging asu koyone isi lan sehat. Jim mangerténi sabenere apa kang kepengin wong. Padha ngerti aturan sing prasaja lan, wiwit asu lack kesadaran manungsa saka wacana wektu, ora ngerti suwene padha lunga antarane namung mbebedag. Iku bisa uga ora cara akeh kita pengin duwe asu, nanging kajelasan bab jinis asu kepengin lan ngapa misale jek bisa uga for everyone melu.

Banjur ana Andrea, artis sing urip ing farm sèket-hektar ing Vermont. Kanggo macem-macem alasan Komplek, dheweke iku diwenehi munggah ing idea saka wong, marriage, kulawarga; tinimbang, dheweke sought metu klompok collie ngluwari. Dheweke, banget, mangertos apa dheweke wanted asu, lan jaminan dheweke iku kawangun karo duweke katon kanggo nggawe wong loro seneng.

“Aku wis ora wis bathi karo sesambetan, paling ora durung,” dheweke ngandika. “Nanging Whisper lan aku Sungkem saben liyane. Aku duwe dadi luwih nyenengake karo dheweke, lan dheweke menehi kula dadi luwih comfort lan katresnan. Mugi dheweke 's kreteg sesambetan liyane, nanging yen dheweke ora, Aku bakal oke.”

Iku ora kanggo kula kanggo ngomong lan ing bebener aku ora bisa nemen mutusaké apa Andrea digawe pilihan wicaksana utawa sehat. Nanging dheweke panginten babagan motif dheweke, babagan carane asu bakal pas menyang uripe, lan dheweke digawe kaputusan dianggep.

“Amarga bocah sandi wis ngemis kanggo siji” punika, ing tangan liyane, biasane sing alesan Suspect kanggo ndarbeni pet. Iku ngempet umum, nanging asu tuku minangka surprises Natal kanggo nuntut anak kerep duwe wektu atos saka iku. Prajanji njaluk digawe lan lali; kapentingan ing pucuk anyaran, banjur Wanes.

Ora tansah. A pepadhamu rolas taun-lawas saka mine takon kanggo retriever Golden pungkasan taun kanggo natal lan tuwané sarujuk, ing kondisi sing Jeremy njupuk tanggung jawab iku. Mbok padha kapercayan sing bener bakal amarga wong 'd wis mbuktekaken prasetya kang dening dipakani iwak lan reresik metu hamster kandang.

Ing sembarang acara, Jeremy ora njupuk care saka Clancy. Dheweke mlaku wong sadurunge lan sawise sekolah, Feed wong, sikat wong, njupuk wong kelas latihan saben dina Setu. Saben dina sawise sekolah, Jeremy lan Clancy olahraga bebarengan. Asu wis sinau kanggo teka nalika disebut, kanggo njagong, tetep, lan ngapusi mudhun ing printah. Wong ing deso wilayah menowo karo program 4-H ngerti carane sehat bisa kanggo anak kanggo njupuk tanggung jawab kanggo kéwan. Wong ing anak- lan asu-crazed pinggiran ngendi aturan kerep misale jek dadi, cilik yard, ageng asu ngerti carane mboten umum iku. Kanggo Jeremy, njupuk asu ora koyone kaya bab positif; padha katahan tembung kang, utawa mbok menawa tuwane njupuk langkah mboten umum saka insisting sing padha supaya iku. Salah siji cara, Aku wis pinanggih sawetara dicekel bocah kaya wong. Para, ati-ati: piyantun ing kluwarga wis kanggo njupuk tanggung jawab utami kanggo asu, lan yen dicekel bocah aja, Ibu utawa bapak wis langkah.

Para asring menehi sing iku dicekel bocah padha mikir sing apik kanggo wong-wong mau sel telpon, komputer, asu tanpa akeh pamikiran babagan carane iku iki bakal digunakake utawa dianggep sawise tuku.

Supaya apa kowe pengin asu?

Yen jawaban, ing sisih, Asal-Usul saka sajarah emosi Komplek (minangka mesthi ana kasus karo kula), priksa manawa sampeyan ngerti lan mikir liwat mung apa iku sing takon saka pet. Senadyan pakulinan kita asu anthropomorphizing, padha ora ngerti apa kang kita lagi mikir lan ora bisa nangkep nuances saka peran emosi kita kadang takon menyang isi. Padha malah ora bisa nindakake amiably dening ukara kita yen ora milih mlaku, duwe, lan dilatih. Wiwit pangarepan kita biasane akeh banget dhuwur, kita dadi gampang wagol utawa duka. Wonten bukti-bukti substansial sing kita lagi nggawe masalah dogs dicokot, chewers, barkers, neurotics ing mbetahaken antidepressants. Mengkono sebagéyan amarga supaya akeh wong njaluk asu salah ing kaping salah amarga alasan ing salah. Ana komponen moral kanggo njupuk ing asu. Sanadyan lagi ora saged pangolahan pamikiran-tingkat sing luwih dhuwur, asu mesthi duwe emosi. Padha nemu pain lan mundhut, wedi lan tresno. Iki wis diwenehi wong-wong mau lan kéwan liyané sawetara ngadeg moral ing antarane wong saka karep. Iku bisa uga ora nggawe wong padha karo anak, nanging ora obligate kita mikir bab carane kita nambani wong. Nanging saben asu iku ora for everyone. Aku ora nampa akeh, politik mimpin pemanggih bilih saben-saben asu iku merata deserving ngluwari, sing kabeh asu iku ateges memper ing daya adaptasi sing tegang kita, crowded, lingkungan manungsa litigious. Aku ora golek sing dadi bener. Asu iku ferociously idiosyncratic, werna-werna wildly gumantung jenis, génétika, pengalaman rereged, perawatan, lan lingkungan. Sawetara iku genial lan kalem, dikembangke kanggo yoiku, lan sawetara sing kasar, dikembangke lan dilatih kanggo goleki utawa perang. Sawetara kita duwe skills latihan utawa wektu kanggo ngowahi kabeh tindak tanduk sing. Dipilih salah saka asu bisa mbuktekaken ngipi elek kanggo sampeyan, kulawarga, lan masyarakat; siji tengen, kabungahan.

Sawetara asu kudu bisa, sawetara ora; sawetara bakal ndhelikake saka THUNDER nalika wong ora malah sok dong mirsani iku; sawetara wong sengit ing topi lan Chase pit liyane. Sampeyan ora bisa tansah ngerti oddities iki ing advance; kabeh liyane alesan kanggo nerusake karo ati-ati.


Back to Top ↑

© Copyright 2017 Tanggal My Pet. Digawe karo dening 8celerate Studio

Waca liyane:
5 Dog Friendly Ideas Kanggo Pisanan Tanggal

Yen idea saka tanggal kapisan kapenuhan dawa, ngaso kikuk lan obrolan sing mungkasi sadurunge padha miwiti ora ...

Close