3 Причини да не се земе вашата кутре на првиот состанок

Пред неколку години, еден пријател ми даде името и телефонскиот број и рече дека нејзината пријателка ме очекуваме да се јавите и да ја прашам надвор. I thought an outdoor play would be a fun first date. We would take a picnic, шише вино, blanket and enjoy a beautiful summer evening together. I was right about all of that.

Овој состанок на слепо се случи за да се совпаѓа со мене седи симпатична кутре 10 week old Golden Retriever. I thought that this would only add to the date so I brought him along. Наместо тоа,, my fun little buddy ended up being a distraction. Here are three reasons not to take your puppy on a first date:

1. Кутрето освои многу внимание кои ги прекинаа нашиот разговор

Кутре Прво Датум

We were never able to really get into each other. Puppies, или домашните миленичиња во целина, се големи разговор стартери, Но тоа значи дека секој сакал да прашам колку години тој беше.

2.Бидејќи имав мало кутре и не постара куче, he required constant attention

Кутре треба внимание

Ова значи дека ние се повеќе babysitters на кучето од една двојка на состанок со една третина придружник Селектирај заедно.

3.Кутре poo не е точно афродизијак

кутре Poo

Ако имаш постара куче, медиокритет паузи ќе се случи поретко и имате малку повеќе контрола кога и каде тие се случи.

На крајот на ноќта, I didn’t really feel like I had much of a chance to get to know my date. From carrying the dog (бидејќи тој не научил да одиме на поводник уште) да се исчисти по него за споделување колку години тој беше со стотици заинтересирани странци, I felt like I had been working all night rather than getting to know a nice young lady. There was no second date, but I learned a valuable lesson. Leave the puppy at home for a first date.


Вратете се на почетокот ↑

© Заштитени авторски права 2017 Датум на моите миленичиња. Направени со од страна на 8celerate Студио

Прочитај повеќе:
На врв 5 Изговори за да биде доцна за датум

Најтешкиот дел за да биде доцна за датум доаѓа лице-в-лице со лицето кое е на чекање за ...

Затвори