5 Нештата треба да избегнуваат да говорат за на првиот состанок

Првиот датум може да биде во првата глава на бајка, но тоа, исто така, може да биде вкупно катастрофа само затоа што сте допреле на "недопирливи" тема. Наоѓање на љубовта изгледа толку лесно во филмовите, но тоа е исто и во реалниот живот? Романтичен не секогаш лета без проблеми, и наоѓање на вашата сродна душа не е лесно за секој еден од нас. Понекогаш тоа е прашање на знаејќи како да се бориме за неа, и како да се избегне нетактичност, особено на вашиот прв датум. Иако ова е време кога ќе се обидуваат да дознаете основните работи за друг, најдобро е да се држиме до темите безбедно разговор. Еве неколку работи што треба да избегнуваат да говорат за на вашиот прв датум:

Политика

Никој не вели дека вашите политички ставови не се важни, но тие секако не се направи безбедно разговор тема за првиот состанок. Спроведување на политиката само може да се создаде атмосфера на непријателство, и тоа не е она што го сакате. Како и да е, ќе не направи републикански стана демократ или обратно ... барем не во оваа фаза на вашата врска.

Вашиот екс(ова е)

Ако не сте еден тинејџер, секако дека има некои успеа односи во вашето портфолио, и тоа е совршено во ред. Сите пијат. Без разлика на она што имаат да кажат за вашиот екс / бивши, првиот датум не е вистинското време за таков разговор. Дали таа контролен кучка? Дали тој вкупно непредвидлива? Ова не е нешто што сакате да се каже некој штотуку сте исполнети како што тој / таа може да мислат дека не се ништо друго туку горчлив душата. Ако, од друга страна, имате само големи зборови да кажам за нив, може да остави впечаток што не се над нив, и не сте, Затоа,, подготвени да започнете со друга врска. Ако вашиот датум обидува да дознае зошто ви се распадна со вашиот екс, даде нејасен одговор, кој не содржи обвинување или обожавање.

Твојата не толку чиста минатото

Почиста или dirtier, ние сите имаме минато, и тоа не значи дека не сме право да најде љубов. Меѓутоа, тоа не значи дека треба да се фали за твоето минато misshapes на вашиот прв датум. Ќе мора да се чисти во врска со некои од овие работи барем во одреден момент во раните фази на вашата врска, но вие не треба да се плашиш твојот датум далеку од прв пат ќе се состане.

Вашиот биолошки часовник

Како што времето одминува, особено жените, but also men start to hear their biological clock ticking. You got to that age where you want to start a family and to have kids, but it is advisable you first find the right partner for it. Don’t put the cart before the horse!

Your favorite sexual position

Без разлика што ќе се врти околу и го прават она што ќе уживате во кревет, тоа не е првото нешто што сакате вашиот датум за да дознаете за вас. Слично, this is not the most important thing you want to know about a potential partner. Wait until you achieve the right level of intimacy to talk about these things.


Вратете се на почетокот ↑

© Заштитени авторски права 2017 Датум на моите миленичиња. Направени со од страна на 8celerate Студио

Прочитај повеќе:
7 Датуми Секој од Њујорк продолжува

Ако се наоѓате во Њујорк со вашиот партнер, бидете сигурни дека ќе резервни неколку минути да го прочитате преку ...

Затвори