Ing bedlam Farm Priksa For Calon nduweni Dog

dianyari pungkasan: Oct. 08 2019 | 7 min maca

* Get asu sampeyan pengin.

Ing penyalahgunaan saka kewan ing umum, lan asu ing tartamtu, wis persil mimpin pemilik kanggo bebendhu sing mung pilihan moral inggih punika kanggé nylametaken asu saka pound, ngendi kang pasuryan Euthanasia. Sampeyan bisa dadi pengalaman apik kanggo ngluwari asu (sandi ngluwari collie tapel wates Orson wis lying ngisor mejo), nanging, kaya kepemilikan asu dhewe, iku ora kanggo everybody. Iku uga bisa dadi pengalaman apik kanggo nemokake asu gedhe saka anakan apik. Aku duwe loro sing, uga: siji sapi wedhus lan nganggo farm sandi, lan Newest, Mike, suffuses ngarep lan urip karo companionship manis. Aku eseman meh saben wektu aku katon ing dheweke. Sapa sing bisa ndhikte apa jenis asu sampeyan kudu njaluk, mesthi aku ora. Sampeyan wis entuk kanggo njupuk care saka iku, supaya golek siji sing lagi kamungkinan kanggo tresna.

Nanging apa peer. Malah karo forethought, iku tetep soko saka crapshoot a. Dogs tuku ing toko pet kamungkinan teka saka pabrik kirik operasi breeding-high volume ngendi panangkaran nggawe lan perpetuates masalah kesehatan lan yoiku. Miturut studi Didhukno dening editor James Serpell lan kancané J. A. Jagoe ing Domestik Dog, asu dijupuk saka toko pet luwih kamungkinan kanggo ngetokne ngedeni sosial lan dominasi-Tipe agresi saka asu saka peternak utawa papan ndhelik. Akeh ngluwari lan papan perlindungan asu duwe masalah tindak tanduk, liwat ora fault saka dhewe. Padha wis dilecehke, trauma, utawa bola-bali maneh homed-, kanggo titik sing, miturut ing University of Pennsylvania School of Veterinary Medicine, lagi luwih kamungkinan kanggo duwe masalah kaya chewing compulsive, agresi, barking, overeating, lan apa manungsa telpon “misahake kuatir,” saka purebreds saka peternak kualitas.

Kelompok ngluwari tanggung jawab lan buruh papan perlindungan ora mung ngakoni iki nanging supaya manawa adopters ngerti, supaya asu ora seger malih maneh utawa, Samsaya Awon, nandhang sangsara MENGASINGKAN utawa natoni wong. Nanging aku wis pinanggih sawetara ngluwari buruh suffused karo passion lan pengabdian kanggo asu mlarat sing banget semangat kanggo mindhah asu kasar utawa masalah menyang omah-omahé ide. Lan malah asu saka peternak conscientious sing shaped dening ibu lan vokal sing, supaya sawetara sing rusak, wedi, lan cowering, nalika wong sinau kanggo aran aman lan pitados. Kathah peternak unscrupulous utawa murko massa-gawé asu alasan kosmetik utawa komersial, tanpa gati kanggo sajarah kesehatan utawa yoiku. Wiwit semesta asu iku meh rampung unmonitored lan unregulated dening kepunjulen, pemerintah lokal underfunded, wong sing arep asu iku saestu ing dhewe. Makane iku apike takon peternak lan kelompok ngluwari kanggo referensi, supaya sampeyan bisa ndeleng carane asu sing liyane wis makarya metu.

Iku Vellinga kanggo nggawe pilihan asu tumindak moral utawa politik. Ngerti yen sampeyan milih asu ngluwari, utawa dheweke perlu sabar tartamtu lan skill. Paling asu bisa dilatih utawa retrained, malah ing abad lawas, nanging yen sampeyan lagi ora gelem utawa bisa kanggo nggawe prasetya konsisten wektu lan karya, urutan beda saka asu uga cocog karo sing luwih apik. Njupuk asu purebred nalika ana supaya akeh asu mlarat ing papan ndhelik isih, kanggo atine, pilihan becik bener, lan sok-sok siji luwih apik.

* Impulsiveness iku mungsuh sing paling awon nalika nerangake nggawa asu menyang ngarep.

Njupuk wektu. Aja arep ing asu, awit kowé weruh siji sing disenengi ing gambar TV utawa mlaku-mlaku terus werna. Utawa kanggo surprise dicekel bocah, utawa tuwane kosong nyarang Panjenengan, utawa amarga sampeyan krungu jenis iku pinter. Collies Border sing pinter, nanging padha nindakake iku unspeakably bodho, kaya nyoba kanggo komplotan trek uwuh. A asu pinter ora kudu pet gedhe, tho. Aku ora amused utawa filosofis nalika Orson figured metu carane kanggo mbukak kulkas lan mbusak kabeh pitik.

* Suda pangarepan Panjenengan.

Ing asu frolicking ing lawns iklan asu-pangan sing ayu, nanging rintangan sing sampeyan bakal ndarbeni asu nyata. Anak kirik nyata duwe kacilakan sajrone latihan housebreaking, karpet kesalahan kanggo lawns, nyakot iku sampeyan simpen. Asu nyata muter ing kidang scat banjur mlumpat dhateng kursi. Padha perlu nembak lan pangobatan; padha lara.

Asu nyata uga tau njaluk akeh kasempatan kanggo bound kajawi sampeyan liwat taman. Amarga dadi akeh asu sing dadi kanti awon dilatih, padha supaya penyayang non asu saya kuwatir. Pulisi kabeh liwat negara nulis karcis kanggo wong-wong sing lumaku asu didhawahi. Pamilik asu njaluk digugat kanggo pets sing’ nyokot, malah kanggo prilaku menacing. Insurance perusahaan saya mriksa kanggo ndeleng kang jenis asu sampeyan duwe, lan mbatalake kawicaksanan yen padha ora sarujuk. Sawetara kelompok kewan-hak pracaya asu kudu diwenehi status legal luwih, meh padha karo manungsa '. Sawetara ora pracaya manungsa kudu diijini “dhewe” asu ing kabeh. Nanging teori Nyoto saka Dog Training stress Responsibilities saka kepemilikan.

* Lan Responsibilities iki bisa koyone unremitting.

Dogs kudu metu sanajan iku pouring lan pembekuan. Padha perlu manungsa waé, tresno, stimulasi, lan ngleksanani, malah nalika sampeyan lagi kesel, sibuk, utawa ora ing swasana ati. Kabutuhan ora abate yen sampeyan pengin akhir minggu mati utawa yen sampeyan tetep pungkasan ing kantor.

Penyayang asu informed nyana masalah lan navigasi wong-wong mau karo banyolan lan sabar. Ing bali, padha njaluk luwih tresna, fun, lan companionship. Ana konflik lan ganjaran ing sesambetan sembarang, manungsa utawa asu. Aku pracaya ing njupuk tampilan dawa nalika nerangake asu. Sampeyan perlu kanggo ndeleng ngluwihi wayahe, utamané nalika sampeyan lagi ana ing lantai ing telung A.M. dabbing ing karpet karo Nature 's Miracle, nyoba kanggo mbusak ambu ora enak. Tampilan dawa mung teka karo pangerten alam kéwan iki, lan nrima sing malah karo gaweyan gedhe padha ora tansah bolong bolong karo kito.

* Ngati-ati log alesan.

Namung dasawarsa kepungkur, asu isih “diadopsi,” ora “ngluwari,” lan pemanggih malah daya luwih emosional. Liyane pamilik asu saka aku bisa Count saiki introduce utawa njlèntrèhaké asu karo tembung: “Dheweke mbokmenawa dilecehke.”Nalika aku takon carane padha ngerti, bukti-bukti asring ora langsung, ing paling apik.

Ngati-ati yen kepinginan kanggo nyimpen asu saka planggaran alesan utami sampeyan pengin siji. Ana persil saka cara kanggo nyebut kamanungsan lan empathy, kanggo wong utawa kéwan, nanging kewan tartamtu iki obah menyang ngarep. Yen sampeyan misread tujuan dhewe utawa nggawe pemanggih erroneous, loro sing bakal nanggulangi karo akibat kanggo taun.

Steven R. Lindsay, ing seminal Handbook loro-volume saka Dog Terapan Prilaku lan Training, nylidiki pemanggih digawe babagan penyalahgunaan ing disualekno saka asu. Wedi kontak manungsa lan tindak tanduk panyegahan bisa kadhangkala bisa uga dilacak kanggo MENGASINGKAN sadurungé, Lindsay ngakoni. Nanging buruh papan perlindungan sing cepet kanggo njaluk katrangan yen padha diajak calon adopters, tanpa ngerti apa iku bener. “Temtu, penyalahgunaan fisik lan emosi ana lan bisa uga sabab pinunjul saka wedi,” Lindsay nyerat. “Nanging, iku mbokmenawa ana adoh kurang asring saka siji bisa nyana saka frekuensi saka laporan kuwi.”

Wiwit asu ora bisa mbenerake kita, utawa sambat babagan tuwane, iku prasaja kanggo nganggep sing padha lagi korban kekejeman manungsa, idea sing uga kerep mathuk kabutuhan kita emosi dhewe lan sejarah. Nanging génétika, panangkaran, lan kahanan ing rereged, antarane faktor liyane, bisa uga omahmu wangun asu. Paling wektu, kita ora bakal ngerti kasunyatan sing bisa mbuktekaken kurang marem saka Fantasi ngluwari. Punapa panjenengan tresna asu iki minangka akeh yen sampeyan sumurup dheweke ana wedi amarga dheweke ana insufficiently socialized minangka kirik?

* Aja mamang dhewe lan nyana skepticism ing wong sing lagi njupuk asu saka.

Peternak apik lan ngluwari lan papan perlindungan conscientious buruh bakal wary saka pesenan kanggo asu, malah menyang titik obnoxiousness. Padha bakal takon bab jadwal, yard, pager, dicekel bocah, asu-ndhuweni pengalaman lan padha ngirim. Ing kasunyatan, yen padha ora, njupuk iku minangka tandha bebaya sing sampeyan bisa uga kudu seeking asu ing Panggonan salah. Dadi akeh wong ngerti supaya sethitik babagan asu nalika padha njaluk siji utawa duwe pangarepan unrealistic kuwi sing mayuta-yuta asu sing ditindhes, bali, utawa nilar saben taun. Wong-wong sing dibagek mau wis katon kathah, kakehan kadhangkala. Sampeyan ora pengin asu saka wong semangat kanggo menehi utawa ngedol sing siji tanpa takon sawetara pitakonan angel.

* Ngerti dhewe.

Wong kathah kanggo nyalahke asu nalika masalah ingkang muncul, nanging lagi meh tansah kita fault. Salah siji kita digawe pilihan bisu (nggawa huskie menyang condo di Boca Raton), utawa kita ora nemen duwe wektu lan pribadine kanggo latihan asu, utawa kita njupuk pengungsi ing bayangan. Paling kamungkinan, sampeyan lagi njupuk asu amarga sampeyan perlu utawa pengin soko tresna, utawa liyane bab tresna, utawa amarga sampeyan 'd kaya kanggo ngganti iku sampeyan tresna sing ical. Ana apa-apa salah utawa troubling bab sing, nanging ora asu ora layanan kanggo nindhes utawa lali iku dening insisting, “Aku tak asu kanggo dicekel bocah” utawa “Aku tak iku kanggo njaga burglars adoh.”

Lan ora kepinginan sing tresna outweigh karakteristik? Apa sabar? Aja duwe toleransi dhuwur kanggo gangguan, kelainan, lan kaributan? Kowe hadiah karpet resik lan Furnitur? Utawa turu pungkasan Minggu? Aja duka gampang? Njupuk asu iku amba, larang, kaputusan urip-ngganti sing mengaruhi sampeyan kanggo taun.

* Asu iku ora manungsa, elinga. Padha ora mikir ing tembung manungsa utawa syarat-syarat.

Padha ora bisa marang crita, tindakake narasi, maca pikiran kita (sanajan padha nindakake raos moods kita). Padha ora “anak karo wulu,” utawa anak ing kabeh. Kita bisa tresna mau pati, nanging sing ora ateges padha lagi kaya kita. Ing kasunyatan, paling pamilik asu tresna mau amarga lagi ora kaya kita. Kanggo mbantah wong-wong mau dogness punika disservice kanggo loro spesies. Kanggo lali sing lagi kéwan, mimpin dening umumé kepinginan instinctual kanggo saben liyane lan pangan, jinis, lan manungsa waé, kanggo ngowahi kasunyatan natures sing, lan mbebayani wong-wong mau.

* Dogs ora terapi, salah siji.

Panjenengan hubungan karo asu bakal kamungkinan kena pengaruh lan shaped dening Sajarah kulawarga dhewe lan sasi emosi, nanging kemampuan asu iku kanggo waras traumas lawas utawa isi voids diwatesi. Wong bakal pitutur marang kowe sing asu sing ngerti pikirane innermost lan ngerti sing Rahasia paling jero, nanging ora mbucal bagasi emosi ing kewan. Yen sampeyan perlu bantuan karo masalah, utama utawa suntingan, njaluk iku. Yen asu panjenengan sing luwih apik saka bojomu utawa garwa, menehi asu balung, banjur pindhah ndeleng penasihat marriage, utawa ing paling banget duwe sawetara rembugan karo pasangan. Aja takon asu kanggo nggawe sampeyan seneng utawa nambani depresi. Pikirane asu kang mbokmenawa centro nalika sampeyan lagi arep njaluk mati korban lan Feed wong.

* Asu sing tambah akeh kang katon minangka roh sagacious lan jiwo prescient.

Teori Nyoto ora tuku. Sesambetan ing prasaja karo asu, sing luwih apik, amarga asu sing prasaja. Padha tresna aturan, tumindake lan kajelasan, Kepemimpinan, ambune nyenengake, asu, lan, mesthi, pangan lan wong-wong sing nyedhiyani. Salah siji saka cornerstones saka teori Nyoto: Asu iku edan bab sampeyan, nanging uga bisa sinau kanggo tresna meh wong liya nyekeli hamburger.

* A pemanggih bedrock saka pendekatan kanggo manggon karo asu iku kita kudu nyata, fleksibel, lan kreatif, harder ing wong nanging luwih gampang ing asu.

Nyana akèh saka dhewe ing syarat-syarat sabar, netepake, lan konsistensi. Sing ana, asu bakal tindakake miturut. Coba ora kanggo mikir ing syarat-syarat “apik” lan “ala” asu. Iki pangerten manungsa sing ora aplikasi kanggo kéwan. Ana, tinimbang, asu sing ngerti carane kanggo manggon ing donya lan asu sing ora. Sok-sok, asu iku sipate kasar, rusak gen, utawa ditindhes ngluwihi Diposaken. Seneng, lagi langka.


Back to Top ↑

© Copyright 2019 Tanggal My Pet. Digawe karo dening 8celerate Studio