6 Совети за да се спречи тоа првиот датум од се вашиот Минатата

последен пат ажурирани: декември. 27 2017 | 2 мин прочита

Прво датуми. Ние со нетрпение го очекуваат магични моменти. Тие може да биде добро, а сепак застрашувачки. На многу начини, тие се еквивалент на интервју за работа. Аце тоа, и може да очекуваме на идните бакшиш, иницијативи, и евентуално промоција. (И да се надеваме на поволен "перформанси преглед".)

Од друга страна,, носат погрешни облека, комуницираат чудно, или се чини дека се во недостаток на основни социјални елегантност, и можете да заборавите се нарекува назад да се оди напред.

И ајде да се соочиме со тоа: конкуренцијата може да биде жестока и во арените.

Еве 6 практики ќе сакате да се прифаќаат како "Стандардни оперативни процедури" за тоа сите важни прв датум.

1. Ги ставаш најдобро нога напред.

Бидете на време. Фустан за успех. Чувајте вашиот мобилен телефон под обвива. Ништо не може да биде повеќе непушачите или фрустрирачки отколку да се има телефон одам постојано за време на оброк. Ако мора да се повик од некој, (бидејќи тоа е важно) се обиде да направи скратам– со извинување.

Запомнете дека "не се добива втора шанса да се направи првиот впечаток."

2. Бидете добар слушател.

Ова не е време да биче на леб и на разговор.

Земете активен интерес во запознавање на друго лице. Сподели понешто за тоа кој сте и што сметаш дека прави уникатно вас. Избегнувајте поставување нападни прашања.

3. Секогаш да биде соодветно.

Не заборавајте, Целта е да се издвоите во добар начин.

Не проповед за минатото не успеа односи, кажете надвор обоени шеги, или да се однесува грубо на даватели на услуги. Тоа би можело да ве натера да се среќаваше како недоквакан.

4. Обрни внимание на јазикот на телото.

Дали знаевте дека 93% на комуникација се вели дека е невербална?

Работи како држење на телото, изрази на лицето, контакт со очите и позиционирање на телото може да ви помогне да се процени дали вашиот датум е ангажирана и заинтересираните, или со надеж дека ќе го изгуби својот број. Обрнете внимание на знаците.

5. Не одат "Холандскиот!"

Финансии не треба никогаш да се случи пред романса на првиот состанок. И евтина цена е дефинитивен неинтересни за повеќето луѓе. Ако сте готовина соочат со предизвикот, бидете креативни; сметаат вкусна дома варен оброк со свеќи и музика.

6. Завршување на позитивна нота.

Бидете милостиви. Ако сте имале добар пат, се каже така. Излегува се исто толку важно како ќе почне.

Следете ги овие шест навремено совети како да направите вашиот прв датум првата стапка!

Тоа само може да биде почеток на нешто посебно.


Вратете се на почетокот ↑

© Заштитени авторски права 2018 Датум на моите миленичиња. Направени со од страна на 8celerate Студио