Може миленичиња смисла црвени знамиња Кога станува збор за г-дин. Право?

последен пат ажурирани: август. 13 2020 | 2 мин прочита

Ако видите вашиот кожен пријател како продолжување на вас, Шансите се дека ако вашето куче не му се допаѓа вашиот датум, што можеби и не било. Многумина веруваат дека за време на првата посета на вашиот дом, Ако вашето куче ржи и се повлекува од вашиот датум, дека никогаш не е добар знак. Шансите се, тој чувствува нешто недостасува. Алармот одам во вашата глава и вие сте во состојба на готовност, можеби г-дин. Право да не е во право, по сите.

Но, има ли вистина во ова?

Ние се види видеа на кучиња преземање ништо од весник со пар влечки, скокаат преку петелките и имитираат движењата на својот сопственик. Ние се сфати нивниот потенцијал и се фатени во идејата дека сите кучиња се вродено способен за овие неверојатни подвизи. Да, тие се. По многу за обука која е.

Читаме за тоа како Јордан семејство куче дејствуваше агресивно кон своите бејбиситерка, Кан, а потоа и откривање на злоупотреба фатени на лента. Но, ова е по 5 месеци од се околу Кан и да забележи она што таа го прави, нема брзо да се реагира по иницијален состанок.

Многу луѓе сметаат дека нивните кучиња може да се насети опасност и не се премногу љубезно да оние кои претставуваат закана за нивните семејства. Заштитништво е резултат на вековите на одгледување, пренесува од генерација на генерација. Читаме за pooches скокање да ги спасат своите сопственици, често се жртвува.

Од друга страна,, Доколку сте љубител на Цезар Millán, познатиот пес Шепот ме научи ништо, тоа е дека сопствениците често не го разбираат јазикот на нивното куче и нивниот свет, колку што тие се надеваат дека ќе.

Ние ги сакаме нашите миленици толку многу што ние понекогаш забораваме најдобар пријател дека човекот не е човек. Тој е куче. Со прецизно читање на кучиња, тој успеа да ги рехабилитира, спасување на сопствениците од навидум невозможни ситуации.

Цезар Millán пишува, "Агресијата произлегува од фрустрација на кучето и доминација. Фрустрацијата на кучето е резултат на недостаток на куче вежба, и доминација на кучето е резултат на недостаток на смиреност-наметливо лидерство ". Може да биде дека недостатокот од обука ги охрабри оваа реакција?

А безбедноста куче водич – Слушателот на кучето од страна на американскиот Kennel Club укажува на друга причина, тоа би можело да биде дека вашиот пес "смета дека нејзините двор личен имот и може да режењето или залак за да го заштити" Ова значи дека реакцијата на вашето куче не е нужно реакција на одредена личност, некој премин вашиот двор се гледа како натрапник.

Behavourists седат на двете страни на оградата на оваа. Само вие можете да одлучите дали datedar вашето куче е точна. Но, пред да се фрли г-дин. Потенцијални надвор од вратата, можеби ќе сакате да му даде шанса да се докаже дека е г.. Право.


Вратете се на почетокот ↑

© Заштитени авторски права 2020 Датум на моите миленичиња. Направени со од страна на 8celerate Студио