Може Успешна жените навистина тоа сите имаат?

последен пат ажурирани: декември. 05 2019 | 2 мин прочита

…Или денес "overachievers" поткопување на нивните односи?

"Вие измина долг пат, бебе,"Наведува популарен комерцијални аплаудирале на еволуцијата на денешната жена. И навистина стигнавме!

Жените пришелец од еден ден и возраста кога ние дури и не можеше да го дадат својот глас, на политичките центри на моќ може да се смета.

Дури и во корпоративниот арената, многу од нас се вознесе корпоративните скалила за лидерски улоги, управување со масивни оддел буџети и подредените кои се често мажите.

Додади во оваа фактот дека ние често поседуваат нашите сопствени домови, заработи сопствени средства,, и да имаат нашите сопствени мислења. И во зборовите на пејачка група, Дестинис чајлд, "Се зависи од мене, ако јас го сакам. "

Две Браво! Земете лак.
Но,, тука е пласирам…

Успешна жена денес може да се победи во бизнис, а со губење на љубовта.
И еве зошто.
Премногу од нас не успеваат да се признае дека многу квалитети кои ни дозволуваат да доминираат во Заседателна, може да предизвика штета во спалната соба. Здраво?!

Во битката на половите, сме освојувањето на битката, но ја губат војната?

Или, според зборовите на д-р. Фил, "Како е тоа ка’ за '?"

Еве четири заеднички сценарија кои покажуваат како понекогаш emasculate нашите луѓе без реализација на тоа.

Можеби сте виновни за неколку. Прочитајте понатаму и дознајте.

"Тоа е мојот начин или на автопат" менталитет— Секако, позиции на власт во работата свет ни овозможи да го диктира нашите желби за оние за кои ние се вработи и да плаќаат за нивните услуги. Но,, личните односи се различни. Тие би требало да биде партнерства во која двете партии’ потреби и чувства кои се сместуваат, не улоги на родителите или спасување.

ПОСЕДУВАЊЕ ОПСЕСИЈА—Господ Бог да благослојт на дете кое доби своја. И некои од нас никогаш не успеваат да ги споделите со нашите пријатели знаат дека нашата материјална сопственост се нуспроизводи на нашиот успех и припаѓаат исклучиво за нас, особено во топлината на аргумент. "Мојата куќа, мојот автомобил, моите пари ". Мојот збор!

"ЈАС СУМ ЖЕНА ме слуша рев "синдром—Од што имаат способност да ги направиме нашите сопствени пари и да се обезбеди за нашата сопствена благосостојба, за плодност и усвојување опции кои можат да Х мажи од дневниот равенката на живот, некои од нас се дава порака дека мажите се потрошен во нашите зборови и дела.

ПОЛАГАЊЕ ГОЛЕМО стои на мали проблеми—Војувањето со зборови дава некои жени чувство на моќ и важност, оставајќи мажи бунтовен и отпорни на промени.

Силен не е секогаш погрешно.
Но рамнотежа често е подобро.

Може жени го имаат сите?

Секако, но Мора нечиј’ плати табот— кој повикува на малку давање и земање и истите преговарачки вештини такт сестри се вработат од 9 на 5. Впрочем, како Били Ди Вилијам кажува Дајана Рос во филмот махагони, "Успехот без некој да го споделам со средства ништо"!"


Вратете се на почетокот ↑

© Заштитени авторски права 2019 Датум на моите миленичиња. Направени со од страна на 8celerate Студио