Совети Датираат помладите жени

од страна на

Запознавање помлада жена по разводот Made Easy

последен пат ажурирани: Мај. 19 2018 | 2 мин прочита

Години разлика во сексуалните односи не е ништо повеќе е ретка појава. Меѓутоа, луѓето припаѓаат на одредени групи се вклучени во таквите односи почесто од другите. На пример, според една студија објавена во Брак и Семејство Преглед, разведен мажите се со поголема веројатност да се премажи датум и жени многу помлади од нив.

Зошто повеќето разведени мажи бараат да се датираат помладите жени?

Психолозите се зборува за голем број на фактори кои можат да им помогнам на разведени мажи да се погледне за жените многу помлади од нив за кои датираат. Листа вклучува оние кои најчесто меѓу нив.

– Тие се најде безгрижен однос на помладите жени попривлечен.

– По разводот, повеќето мажи бараат многу време да се опорави; бидејќи тие се веќе емотивно вознемирени, тие претпочитаат да датум жени со минимум емоционална багаж. Помладите жени, поради помалку датира искуство, обично носат помалку емоционални багаж.

– Помладите жени се со помала веројатност да притиснете на мажите да се смират и да имаат семејство. Тие обично се мисли повеќе за сегашноста отколку за иднината; Тие сакаат живеат во моментот. Ја нема агенда автоматски прави датираат повеќе забава за разведени мажи.

– Тоа е многу полесно да се импресионира помладите жени. Разведен мажите во нивните 40-тите, 50'S или 60-ти обично имаат доволно пари за да нивните млади партнери на неверојатни места тие (девојки) никогаш не биле да, ги купуваат подароци, тие никогаш не сонував за добивање и решавање на нивните проблеми (кои обично се смешни оние) со голема зрелост. Овие активности се често доволно да се направи траен впечаток на младите жени.

Додека сите фактори што беше дискутирано погоре имаат некоја улога кога разведен човек одлучи да дружете жена, многу помлада од него, може да има друга практична причина зад таквиот избор на човекот. Постојат мажи кои почнете да барате за помладите жени, само затоа што тие не можат да најдат некој од нивната возрасна група. Статистика откриваат дека повеќето разводите во САД се случуваат кога човекот во однос е помеѓу 53 и 72 години; Многу малку жени кои припаѓаат на оваа возрасна група остане единствена.

Разведен? Запознавање помлада жена? Чувајте ги овие работи на ум

Кога датира жена, многу помлад отколку што, треба да задржи некои работи во умот.

– Вашиот партнер знае дека не сте најмлад момче околу; така, не се обиде да докаже дека сте еден. Не носете бои кои не сте удобно во; не се прават работите кои најчесто се прави со момци на сегашната генерација; не прават обиди да се покаже дека се уште е доволно силна. Овие се обично големи turnoffs за секоја жена, млади или стари.

– Однесувајте се кон вашиот партнер млади на ист начин како што би ги третирале жена на вашата возраст. Ако сакате да станете свесни за возраст диспаритет, врската нема да работи.

– Ти дефинитивно може да се купи подароци за жени во вашиот живот, но никогаш не треба да ја претерала. Ако ви флеш премногу на готовина, жената може да мислат дека сте само се обидува да ја покажат.

Односот меѓу постар маж и помлада жена е како нормален како секоја редовна романтична врска. Значи, ако разведен човек сака да дружете некој многу помлади нема ништо лошо во тоа.


Вратете се на почетокот ↑

    © Заштитени авторски права 2018 Датум на моите миленичиња. Направени со од страна на 8celerate Студио