Прво Датум

од страна на

Како да уживате во вашиот Прво Датум

последен пат ажурирани: Јануари. 05 2018 | 2 мин прочита

Премногу пати нов двојки overthink нивниот прв датум. Тие играат разни сценарија во нивните глави, за тоа што потенцијално би можело да се случи и да работат на себе во бес пред тие всушност добиле заедно. Основната идеја на запознавање на другата личност се на задното седиште да се грижите за тоа дали или не тие се прави добар впечаток – тие се допираат лицето премногу, зборуваме премногу, не зборува доволно, а и на.

Првиот датум треба да биде време на запознавање на друго лице и слушање и одговарање на она што се вели. Како можете да го слушнете на друго лице, кога ви се случува околу тоа што ви се случува да се каже и она што се или не се прави додека тој или таа зборува? Ако мислите дека за тоа, вие сте всушност трошат вашето време се фокусираше на себе и при тоа заборавајќи дека главниот фокус треба да биде на друго лице. Вие поминуваат цел ден со себе; си даде пауза и поминуваат време со некој друг.

Значи, што треба да излезат од вашата глава и да се фокусира на сегашниот момент. Што е тој вели дека може да се однесуваат на? Што е таа прави што би сакале да знаете повеќе за? Друга добра идеја е да се запомни дека ова е негов прв датум премногу, и тој е најверојатно само како нервен како што. Дали тој заборави да ја отвори вратата за вас? Или не се повлече од вашиот стол? Дали таа само се чини дека да се зборува за себеси и не можете да поставувате прашања? Кога ќе ги видите овие случаи, од гледна точка дека другата личност е премногу нервозен, тоа е лесно да се прости и да видиме до каде е остатокот од ноќта може да доведе.

Ако сте нервозни поради лош здив, задржат некои ковачници на пари во вашата чанта или џеб. Тоа би било добро да има некои шамиче или марамче со вас, како и. Вие не треба да се донесе целиот медицина кабинет, но има неколку нешта со вас или во близина на вас ќе ви помогне да се стави повеќе на леснотија.

Главната точка на сето ова е да се трошат време со вашиот датум забава и уживање во неговата или нејзината компанија. Животот се случува, а понекогаш работите не одат како што е планирано. Ако се задржи отворен ум (и срцето) може да се тркалаат со она што се случува. Ова може да биде првиот датум на многу. Опуштете се и уживајте во неа!


Вратете се на почетокот ↑

© Заштитени авторски права 2018 Датум на моите миленичиња. Направени со од страна на 8celerate Студио