Хаваи – Во посета со вашето домашно милениче

последен пат ажурирани: декември. 05 2019 | 3 мин прочита

Хаваи е беснило, слободна држава, додека на континенталниот САД не се, на тој начин миленици не се дозволени во Хаваи, освен ако тие отиде во карантин.

На Хаваи законодавната признавајќи ја важноста на патување сопственици на домашни миленичиња смени правилата, така што посетителите на островите би можело да донесе заедно со нивните миленичиња. Во моментов правила важат само за кучиња & Мачките.

Дури и смета дека тие не го направија тоа лесно и тоа е скапо, ако ви подготвиме правилно тие ќе се ослободи вашиот миленик да ви веднаш по пристигнувањето на аеродромот во Хонолулу.

Чекор еден – Ветеринар сертификат – Мора да биде оригинален – Не фотокопии. Овој сертификат мора да биде издадена од страна на вашиот ветеринар не повеќе од 14 дена пред вашето пристигнување во Хаваи.
Вакцинација: Домашно милениче мора да биле вакцинирани најмалку два пати во својот живот за беснило и оние вакцини мора да биде повеќе од 90 дена, освен. Доколку вакцината беше на една година лиценца тогаш најновите вакцинацијата мора да се направи и не повеќе од 12 месеци пред пристигнувањето на домашни миленичиња во Хаваи. Доколку вакцината беше на 3-годишна лиценца тогаш најновите вакцинацијата мора да се направи и не повеќе од 18 месеци пред пристигнувањето на Хаваи. Во секој случај најновите вакцинацијата мора да се направи повеќе од 90 дена пред пристигнувањето во Хаваи.

Потврдата од вашиот ветеринар мора да се наведе најновите вакцинација денот, и претходна вакцинација денот. Сертификатот мора да се наведе името на вакцината, Многу или сериски број, засилувач интервал, датум на вакцинација, рок на употреба и дали тоа е од еден или три годишна лиценца тип.
Добро здравје: Сертификатот мора да се наведе дека миленичето е во добра здравствена состојба и дека тоа бил третиран за крлежи не повеќе од 14 дена пред пристигнувањето во Хаваи со производот Fibronil или еквивалентно долготраен производ. Наведете во уверението датумот на лекување и е содржан производот.

Чекор два – Микрочип Потврдата од вашиот ветеринар мора да се наведе бројот на микрочип и тоа мора да го содржи фактот дека ветеринар беше во можност да го скенира чипот успешно.

Чипот мора да биде на стандардот САД прашање (Страствен) или (Почетна Повторно) тип. На мора да биде вграден микрочип пред тест на крвта на домашно милениче.

Чекор три – ОИЕ-FAVN Беснило Тест на крвта Мора да има потврда од овластена лабораторија покажуваат дека резултатот од тестот е поголема или еднаква на 0.5IU / мл. Сертификатот мора да покажат на домашни миленици микрочип број. Крвниот тест мора да се направи не повеќе од 18 месеци и не помалку од 120 дена пред пристигнувањето во Хаваи.

Вашиот ветеринар мора да се земе примерок од крвта на вашето домашно милениче и бродот го за:

Канзас Државниот универзитет
FAVN
180 Денисон авенија
Mosier сала
Менхетен
Канзас 66506-5600

Чекор четири – Примена Испрати оригиналите на овие документи – не фотокопии да:

Животните карантин филијала
Состојбата на Хаваи
99-951 Halawa долина Стрит
AIEA, Хаваи 96701

Приложете касиери чек или пари за да во износ од $165.00 за миленичиња.

Документите и проверка мора да пристигнат 10 дена пред пристигнувањето на домашно милениче. Од документи не може да се подготви со вашиот ветеринар повеќе од 14 дена пред пристигнувањето мора да ги испратите по Сојузна Експрес за да се квалификува за аеродромски ослободување на домашни миленици.

Чекор пет – Пристигнување Вие само може да влезе преку Хаваи Хонолулу Меѓународниот аеродром и само помеѓу часа на 8 сум и 9 часот. Вашето домашно милениче ќе бидат преземени од аеродромот во карантин центар се наоѓа во 99-951 Halawa VALLEY ROAD, AIEA, Хаваи 96701 – Телефон 808 483-7151.

Вие ќе ги собереш вашиот миленик на тоа место


Вратете се на почетокот ↑

© Заштитени авторски права 2019 Датум на моите миленичиња. Направени со од страна на 8celerate Студио