Совети Нерасположен

од страна на

Како да најдам покрај Невработени

последен пат ажурирани: октомври. 26 2020 | 3 мин прочита

Живееме во свет каде што невработеноста е висока во многу земји низ целиот свет. А сепак, дури и со оваа доста универзален проблем во животот на луѓето таму за жал се уште постои на незнаење и предрасуди кон луѓето кои се надвор од работа, особено оние кои се надвор од работа за некое време. И ова предрасуди и недостаток на разбирање може да биде голем проблем кога станува збор за светот на датирање.

Импресивен е клучен збор во светот на датира после сè, тоа е она што ние се обидуваме да се направи во еден или друг начин на датум без разлика дали тоа е преку употреба на нашите природни духовитост, облекување на одреден начин или зборува за нашата историја вработување Но, проблеми со ова во нашата тековната економска клима е дека ќе добиете на луѓето кои мислат дека ние сме "Spongers" или "мрзливи", затоа што не може да се имал среќа што имале во пронаоѓањето на работа. Тие ќе тврдат разбира дека тие работеле напорно за да одам на работа, но поентата е да имаш, па тоа се сведува на среќа од тоа дали работодавецот мисли дека сте на правиот кандидат или не. Не повеќе од тоа. Само мислење на една личност.

Бев невработени за четири години во суровата економска клима која е Ирска во моментов и јас бев престрашен од кажува некој ми се допадна Бев невработени поради страв од она што тие ќе мислат за мене. Но, и покрај нашите стравови, постојат луѓе таму кои го разбираат она што во светот е како. Се сеќавам кажува еден дечко што ми се допадна дека сум бил невработени подолго од четири години и тој беше навистина кул со тоа. Всушност, тој никогаш не се ни batted на очните капаци за тоа и тоа беше една од многуте причини зошто паднав во љубов со него. Тој беше вид, разбирање и тој не беше осудувањето.

Се разбира дека не сите момци се допаѓа ова и посакувам на сите мажи и жени таму, кои биле. Се запознав со еден дечко што ми се допадна и го слушнал кога зборуваме за невработените лица во непријатен начин. Знаете вообичаените снобови коментари од типот "Sponger". Па, вистината е додека ние сакаме да мислиме на добар изглед на оние кои секогаш ќе биде неосудувачки тоа не е секогаш точно. И тоа е тешко кога тие се толку погодни тие речиси се топи нивните тесни фармерки!

Ако ви падне во љубов со некој кој има одредена предрасуди мислење за невработени лица, а се наоѓате себеси се или биле невработени тоа може да биде многу сложена ситуација да се најде самиот себеси во. Но мора да се сеќавам да се почитуваат. Фактот дека сте биле невработени или се само дел од вас. Тоа не ви се дефинираат. Не постои неуспех во неа се додека вие знаете дека ви се обидува својата најдобро.

Кога влегов ми разбира, тоа ми помогна да се чувствуваат многу поудобно во ситуации каде што ќе треба да се наведе тоа што го правам, но кога сте биле долго време невработени чувството дека ќе се прашуваат што она што го правев пред тоа се уште ја прогонува вие и вистината е дека тоа не би требало.

Вие треба да одат во тој датум со главата одржа висока. Тој може да имаат работа. Вие не може да. Можеби тој работел целиот свој живот, не можат да имаат. Тоа не значи ништо. Тој е само човек, а ти си само еден човек или жена и го имате како многу право да каже што ви се допаѓа и да дејствува како ви се допаѓа (Под услов да е учтиво, се разбира!) и да се чувствуваат исто толку важно како тој го прави тоа, бидејќи јас сум ти го кажувам дека Господин и missus сте!


Вратете се на почетокот ↑

© Заштитени авторски права 2020 Датум на моите миленичиња. Направени со од страна на 8celerate Студио