Онлајн Запознавање: Избегнување на се Catfished

последен пат ажурирани: Мај. 17 2019 | 1

Кога фудбалска ѕвезда Нотр Дам е Manti Te'o се сретна со својот девојка на Твитер, тој никогаш не се ни осомничени што доаѓа следната. Неговата девојка почина за време на средината на фудбалскиот сезона, или барем тој беше кажано дека ова. Во реалноста, тој бил catfished од познаник, оставајќи Te'o скршено срце и засрамени. За оние кои не се свесни за она што "catfishing" е, тоа е кога едно лице онлајн преправа дека тие се некој тие не се или да изнуди пари или други работи од доверчив жртви. Во 2011, ФБИ проценува дека околу $50.4 милиони се изгуби во catfishing измамите истакнување на сериозноста на оваа шема.

Како да се заштитат себе си од catfishing измамите

Catfishing е полесно да се идентификуваат со едноставно бараат за она што се чини, не да се совпаѓаат. Честопати, мачка Фишер ќе раскажуваме приказни кои едноставно не се совпаѓаат. Друг одличен начин да се на место лажен профил е да се побара пријатели, ако тие навистина знаат лицето (кога постои сомневање мачка Фишер, исто така, се дружат со вашите пријатели онлајн). Ако никој не знаеш што некогаш се сретна со лице тоа е веројатно дека тие не се кои тие велат дека се. Тоа е секогаш добра идеја, ако се чувствувате како да сте се мачка рибареа да се врати провери историјата на една личност и само да видиме дали може да се најдат никакви информации за нив.

Дознајте повеќе за catfishing и штетата што може да предизвика во оваа образовна графички од instantcheckmate.com.

 

Избегнување на се Catfished Инфографик


Вратете се на почетокот ↑

© Заштитени авторски права 2019 Датум на моите миленичиња. Направени со од страна на 8celerate Студио