Наоѓање на домашни миленичиња гледачка

последен пат ажурирани: декември. 07 2019 | 3 мин прочита

Следниот пат кога ќе си отиде, без разлика дали е за бизнис или задоволство, можеби ќе сакате да се разгледа ангажирање на домашно милениче седи да дојдат во вашиот дом за да се грижи за вашите миленици. Вработување на услугите на професионална миленичиња гледачка ќе им овозможи на вашето домашно милениче да остане удобно во својот дом, ти дава мир на умот знаејќи дека тој е безбеден и во способни раце, и ве ослободува од обврската да се потпираат на пријатели или роднини. Пред да ги предаде клучевите и бран збогум на Rover и меки иако, се земе време да се едуцираат за миленичиња sitters и услугите кои ги обезбедуваат. Интервју неколку миленичиња sitters, се запознаете со нив малку, и поставуваат прашања. Дознајте за нивното искуство, колку често тие ќе ја посетите вашите миленици, колку долго посети минатата, она што тие ќе се направи додека со вашите миленичиња, како тие ќе се справи со вонредни ситуации, и такси. Во прилог на општи информации за нивните услуги, Вие ќе сакате да се покријат неколку многу важни поени, како што е наведено подолу.

– Осигурување и / или поврзување: Ова нема да спречи инциденти од се случува, но тоа ќе ви даде и на домашни миленичиња гледачка до одреден степен се заштитат треба да се случи несреќа. Повеќето трговци поединци се осигурени, и повеќето услуги кои вработуваат миленичиња sitters се врзани и осигуреникот. Тоа е добра идеја да побара доказ за осигурување.

– ПЕТ одредби за итни случаи: Ако вашето домашно милениче се разболува кога сте далеку, тоа ќе биде важно за вашето домашно милениче гледачка да се знае што да се преземе ако не може да се постигне. Тој или таа треба да имаат информации за контакт на вашиот ветеринар, и видот на третманот и / или износи што ги овласти ако не може да биде контактиран.

– Миленичиња гледачка процедурите за итни случаи: Прашајте какви мерки ќе се преземат ако вашето домашно милениче гледачка се разболува и не е во состојба да се грижи за вашите миленици, ако тој или таа не е во можност да стигнат до вашиот дом, поради неповолните временски услови, или во случај на природна катастрофа.

– Клучни безбедност: Постави како клучни ќе бидат идентификувани и се чуваат. Клучеви не треба да се приложи кон нешто со вашето име или адреса на неа, и кога не е во употреба, Идеално тие треба да се чуваат безбедно во заклучена безбедно или други безбедна комплет. Повеќето домашни миленици седи бизниси, исто така, ќе им понуди да ги задржи вашите клучни за иднината на домашни миленици седи задачи.

– Договори и други форми: Бидете сигурни дека вашето домашно милениче гледачка ви обезбедува со писмен договор со детали за такви нешта како датуми, пати, услуги договорени, процедурите за итни случаи, клучните безбедносни, стапки, итн.

– Референци: Прашај за имињата и контакт информации за неколку клиенти. Најдете време да се зборува за овие луѓе и прашуваат за нивните искуства и дали или не тие ќе вработи таа миленичиња гледачка повторно. Многу миленичиња sitters се среќни, исто така да даде препораки од други професионалци домашни миленичиња нега, како што ветеринарите, groomers, или тренери.

– ПЕТ прашања: Информирајте го вашиот потенцијалните миленичиња гледачка на било какви здравствени проблеми, однесувањето прашања, или други важни фактори во врска со вашите домашни миленици. Давање на вашето домашно милениче гледачка што повеќе информации како можете да за вашето домашно милениче ќе и овозможи да даде најдобрата можна нега.

– Почетна прашања: Како и со домашно милениче прашања, не заборавајте да го информирате вашиот миленичиња гледачка на било необичностите за вашиот дом кои можат да произлезат во твое отсуство (тоалетна излевање, врати кои не се заклучи правилно, безбедносни аларми, итн).

Бидејќи миленичиња седница е во лична служба, вие и вашето домашно милениче треба да се биде удобно со лицето што го покани во вашиот дом. Барате смисла на професионалност со личен допир, бидете сигурни да се земе во предвид вашиот стомакот чувство, и да ги набљудува реакција вашето домашно милениче за домашни миленичиња гледачка ви интервју. Со малку на подготовка и истрага, вашето домашно милениче ќе биде во можност да остане безбедно во неговиот дом, а ти си далеку, и ќе бидат таму за да со нетрпение ве поздравам со љубов и наклонетост, кога ќе се вратат.


Вратете се на почетокот ↑

© Заштитени авторски права 2019 Датум на моите миленичиња. Направени со од страна на 8celerate Студио