Што сакаат жените во врската?

последен пат ажурирани: ноември. 27 2020 | 2 мин прочита

Според една студија спроведена во 2012, 41% Првиот бракови, 60% Вториот бракови и 73% Третиот бракови во крајот на САД со развод. Ова се навистина алармантна броеви и покажуваат дека мажите и жените во САД се борат да имаат навистина силни односи. За односот да биде силна, и двајцата партнери мора да разберат едни со други потреби совршено. Значи, тука се и некои работи кои жените ги барате во врска.

Љубовта: Може да се размислува еден не треба да се биде жена да се погледне за љубов, но не можеше да се движи напред без да се спомене “сакам” како жени само сакаат да се чувствуваат сакани. Тоа не значи дека една жена сака маж во нејзиниот живот да се направи јавна приказ на љубов во редовни интервали, туку само сака да го отслика својата љубов за неа суптилно, преку акции и зборови толку често колку што е можно; повремено јавно прикажување на љубов не е лошо или. Значи, Ако сте маж, да се одржи силна врска со жената што ја сакам ќе мора да се задржи на потсетувајќи ја колку си ја засакал преку зборовите и делата.

Безбедност: На патувањето на животот не е лесен за секого, без оглед на полот, но за жените патувањето е обично дури и построга. Тие имаат тенденција да се соочуваат со различни безбедносни прашања во речиси сите во текот на нивниот живот, голем дел од кои се поврзани со нивната сексуалност.

За жените во САД, сексуалното вознемирување не е нешто непознато. А национално претставен телефон Истражувањето се вклучени 612 возрасни жени спроведен во јуни, 2000 откри дека скоро сите од нив се соочуваат улица малтретирање во одреден момент во животот. Околу 87% од американските жени на возраст меѓу 18 и 64 години беа пронајдени да имаат искуство за да бидат малтретирани од страна на непознат маж.

Оваа висока веројатност за добивање малтретирани остава жените крајно несигурно. Значи, тие сакаат партнер тие можат да веруваат во целост. Жените копнеат по партнери кои ќе ја игра улогата на еден совршен заштитник и направи да се чувствуваат безбедно.

Како човек ако се успее во правењето на вашиот брачен другар чувствуваат безбедно, наскоро ќе видите нејзината воведна до вас и сексуално и емотивно. Ова автоматски ќе го направи врска помеѓу двајца од вас уште посилна.

Виц: Хуморот е исклучително важно за жените. Жените секогаш се погледне за луѓе со малку смисла за хумор т.е.. мажи, кои може да ги направи да се смеат. Според една анкета врши од страна MarketTools АД, 58% жените сакаат нивните партнери да имаат смисла за хумор. Значи, човек во потрага по начини да се направи неговата сопруга среќен и содржина треба да се обиде да биде во неговиот wittiest најдобрите.

Почитување: Иако ние сме го спомене последните, поглед е во сите веројатност најважно да имате во однос на поголемиот дел од американските жени. Истражувањето на MarketTools АД откри дека 84% на жените да се чувствуваат дека за врска да биде успешна, добивање почит од партнерот е исклучително важно.

Мора да се прашуваат “она што за физички изглед”? Да, жените сакаат да имаат сопрузи и партнери кои се привлечни, но за нив тоа не е една од првите квалитети да барате во еден човек.


Вратете се на почетокот ↑

© Заштитени авторски права 2020 Датум на моите миленичиња. Направени со од страна на 8celerate Студио