Совети Точка на бракот

од страна на

Што е поентата на бракот?

последен пат ажурирани: септември. 19 2020 | 2 мин прочита

Освен од религиозни причини, традиционално, луѓето во брак, во обид да се зацврсти доживотна посветеност на една друга. Од крајот на дваесеттиот век, има пад на бракови и, целокупната, луѓето имаат тенденција да се омажи подоцна во животот од претходните генерации. И покрај овој нов тренд, Kefalas et. на. во написот "Бракот е повеќе отколку да се биде заедно" , вели дека младите луѓе да продолжат да Бракот вредност и да ја видите како вредно компонента на нивните иднини. Денес, може да има други неконвенционални патеки да се избере наместо врзување јазол, Меѓутоа, се уште има многу предности да биде стекнато од венчаат.

Долгорочна дружба

Брак исполнува витална потреба човечки суштества "за интимни односи. Идеално, брачни двојки се доживее животот заедно и да им се дава можност да се има некој покрај нив како што стареам. Силен и. Ал., во книгата "Брак и Семејство Искуство: Интимните односи во едно општество во промени "објаснуваат дека бракот и семејниот живот обично се на извори од кои еден поединец добива емоционална сигурност и поддршка. Преку бракот, двајца другари може да ги споделат своите интимни надежите и соништата за иднината и да најдат утеха во текот предизвик искуства во животот.

Општо здравје и благосостојба

Брак нуди и физички и психолошки придобивки и луѓе кои се омажи обично поздрава и повеќе содржини. Исто така, социјалната поддршка аспект на бракот обезбедува заштитните фактори од терминал болести. Истражувачи и Aizer. Ал., во студијата "Брачна состојба и преживување на пациентите со рак", покажа дека луѓето во брак се со помала веројатност да се претстави со рак, поголема веројатност да добијат третман, и со помала веројатност да умрат од болести отколку немажени луѓето. Ова важи и за различни видови на рак, како што се гради, на белите дробови, простата, колоректален и други терминални болести.

Поздрави деца и семејства

Бракот е основана како институција за воспитување на детето и се уште служи таа цел денес. И покрај тоа што е секако можно да се подигне дете сам, деца фер подобро кога се покрена во домот со двајцата родители. Во студијата, "Ниски приходи мајки’ Модели на партнерство нестабилност и адолесценти’ Социо-емоционална добросостојба ", Bachman и. на. велат дека децата кои растат во две-родител домаќинство изложба помалку деликвенција и актерски надвор однесување за време на адолесценцијата отколку децата одгледани во еден родител или живее со домаќинствата. Елементите присутни во две-родител домаќинство, како што татко вклучување и помалку економски проблеми се обезбеди поголема стабилност за развој на деца.

Финансиска стабилност

Брак нуди поголема финансиска сигурност од тоа да биде еден или неженети. Настрана од очигледниот факт дека два чекови се подобри од една, во брак имаат неколку економски предности. Брачни двојки се акумулира богатство и имот побрзо отколку немажени луѓето. Во прилог, во написот "го правам ... Сакате да заштедите", Knoll и. на. се утврди дека младите возрасни брачни двојки се со поголема веројатност да се придонесе за работодавач-базирани пензиски сметки од едно лица. Со оглед на тоа финансиско планирање рано во животот е индикатор на економскиот статус подоцна во животот, овој фактор е најповолна за брак.


Вратете се на почетокот ↑

© Заштитени авторски права 2020 Датум на моите миленичиња. Направени со од страна на 8celerate Студио