6 Pyetjet Çiftet duhet të shqyrtojë Para Getting A Pet

Rifreskimi i fundit: Jan. 19 2021 | 3 min lexuar

Foto it: Ju keni gjetur se dikush të veçantë, dhe marrëdhënia juaj është fantastike. Por çfarë do të bëni kur tuaj të tjera të rëndësishme sugjeron marrjen e brishtë dhe duke e bërë një angazhim për njëri-tjetrin…duke marrë një manar? Para se ju të shtoni atë qen të re ose mace në jetën tuaj, konsiderojnë mbajtjen pyetjet e mëposhtme në mendje.

"A kemi të dy duan një manar?"

Duke pasur një kafshë në jetën tuaj mund të jetë një eksperiencë të dobishme dhe të jetës-afirmimin. Ajo gjithashtu mund të jetë i shtrenjtë dhe kërkon kohë, me ASPCA vlerësuar një qen të mesme mund të kushtojë një mesatare prej $1,580 në vit për ushqim, Shpenzimet veterinare, dhe kujdes të tjera, ndërsa një mace mund të kushtojë një mesatare prej $1,035 në vit. Vendimi për të marrë një kafshë duhet të jetë i ndërsjellë, dhe duhet të bëhet gjatë para se ju në të vërtetë të shtoni një qen, mace, ose kafshë të tjera në jetën tuaj. Mbani në mend të tjera të rëndësishme tuaj mund të ngurrojnë që të ketë një manar; në qoftë se është rasti, pastaj respektojnë mendimin e tyre dhe të marrin në konsideratë mbajtjen off në sjelljen në shtëpi një kafshë të re. Nëse njërin prej jush tashmë ka një manar, atëherë ju duhet të konsiderojnë nevojat kafshe tuaj kur të marrë një vendim.

"Çfarë lloj i përkëdhelur është e drejtë për ne?"

Nëse jeni duke picturing mëngjes jogs e shtunë në park me një Labrador, por tjera tuaj të rëndësishme është të menduarit e çorape një tank të madh me peshk, atëherë ju duhet të flisni për çfarë lloji i kafshës që ju të dy doni. Merrni në konsideratë ndonjë alergji ju apo tjera të rëndësishme tuaj kanë, Madhësia e hapësirës së tanishme tuaj të jetesës, oraret tuaja të punës, dhe financat kur të vendoset në një manar. Përdoreni këtë mundësi për të diskutuar mbi madhësinë e manar ju dëshironi, shumë. Një qen më të mëdha mund të paraqesë më shumë sfida dhe shpenzime sesa një qen të vogël prehër.

"Sa kafshe duam, dosido?"

Ndërsa ju dhe të tjera të rëndësishme tuaj mund të ketë rënë dakord mbi llojin e kafshëve që dëshironi, ju gjithashtu duhet të bien dakord për sa kafshe qe doni. Me çdo manar shtesë, përgjegjësia juaj dhe shpenzimet lidhur me kujdesin për kafshën gjithashtu do të rritet. Mbani në mend ndonjë rregullat dhe rregulloret që mund të zbatohet në kushtet e sa kafshë që ju mund të keni, veçanërisht nëse ju jeni në një qira.

"Ku do të jetojnë manar?"

Për disa çifte, jetojnë së bashku nuk është një opsion për shumë arsye. Nëse ju dhe të tjera të rëndësishme tuaj nuk janë duke jetuar së bashku, atëherë ju duhet të vendosni se ku Fido apo gëzof do të jetojnë. Për shembull, do të vendosni për të mbajtur manar tuaj në shtëpinë e partnerit tuaj gjatë javës, gjersa keni kafshë në fundjavë? Kur të vendoset në një marrëveshje, faktor në oraret tuaja të punës dhe shtëpi aktual apo apartament.

"Kush është përgjegjës për kujdesin manar?"

Nëse ju dhe shpenzimet tuaja të rëndësishme të tjera të ndara në mënyrë rutinore, pastaj të vendosë se kush është përgjegjës për kujdesin manar mund të dyshimtë. Megjithatë, në qoftë se ju bëni jo gjithmonë të ndarë në mënyrë të barabartë shpenzimet, ose në qoftë se ndonjëri prej jush bën në mënyrë të konsiderueshme më shumë se sa të tjera, vendosin se kush duhet të paguajë për faturat veterinare dhe ushqimit manar është një diskutim që ju duhet të keni me tuaj të tjera të rëndësishme para se të sjellë në shtëpi një mace të re apo qen.

"Ku do të gjejmë një manar?"

Ju dhe partneri juaj mund të ketë rënë dakord për marrjen e një lloj të veçantë të përkëdhelur. Por ku do të gjeni qen tuaj të re, mace, apo lloj brejtësi? Ndoshta dikush nga ju ka ndjenja të forta në lidhje me kafshët shtëpiake blerë nga një dyqan apo Breeder. Në qoftë se është rasti, ju të dy duhet të jenë në bord dhe pajtohen në lidhje ku ju mund të gjeni një kafshë.
Duke pasur një diskutim të hapur me kafshët tuaja të rëndësishme të tjera në lidhje me llojin dhe sa shumë është një hap i rëndësishëm në marrëdhënien tuaj. Mos harroni të jetë i sinqertë dhe të vlerësojnë mendimet e njëri-tjetrit.


Mbrapsht në krye ↑
  • Interesant


© Copyright 2021 Data My Pet. Made me nga 8përshpejtojnë Studio