Yappily Ever Pas: A jeni gati për një 'Family përzier'?

Rifreskimi i fundit: prill. 02 2020 | 3 min lexuar

Nëse ju keni filluar takim një dashnor manar shokët, ju tashmë keni diçka të rëndësishme në të përbashkët: dashuria juaj për kafshët. Pets janë pjesë e familjes suaj. Ju ndoshta ndjeheni ju dhe kafshët tuaja janë të një marrëveshje paketë; nëse data juaj nuk mund të marrë së bashku me kafshët tuaja, është koha të shohim diku tjetër.

Nëse kafshët tuaja kanë ardhur gjithmonë i parë, si mund të integrohen një marrëdhënie të re dashurie në jetën tuaj? Ka data juaj u takuan kafshët tuaja? Ashtu si prindërit e vetëm, disa pronarët manar të presim për të parë se si marrëdhënie shkon para se të sjellë interesimin e tyre dashuri në shtëpi për të përmbushur “kafshët shtëpiake.” A ju pëlqen mënyra data juaj ndërvepron me manar tuaj? A miku juaj i ri të bëjë një përpjekje për të njohur manar tuaj? Kam dëgjuar për një njeri që kishte një papagall, dhe ai kërkoi një bihejvioriste të shpendëve për të ndihmuar zog i tij pranojnë të dashurën e tij të re në e tyre “dynden.” Koha, përpjekje, dhe dashuri të dashurën investuar në zog të tij ishte një nga gjërat që e bindën atë se kjo grua ishte “një.” Ata u martua, dhe zog ishte i kënaqur.

A data juaj të marrë së bashku i madh me kafshët, por trajtojnë JU si një lodër rraskapitur qen? Edhe pse unë besoj dashuri për kafshët është një tregues i mirë i aftësisë për të dashur në përgjithësi, ndonjëherë një partner mund të ndjehen “i kategorisë së dytë” për kafshët shtëpiake tjetrit. Është e rëndësishme që të ketë një balancë këtu. Unë një herë e dinte një njeri që lavished dashuri të butë dhe të pasura trajton Deli mbi qenin e tij, por abuzuar verbalisht dhe fizikisht të dashurën e tij.

A keni qenë ndonjëherë kërkohet të zgjedhin mes një partner dhe një manar? Përgjigja është zakonisht për të mbajtur manar, dhe le të shkojnë partner. Një lloj, partner i dashuruar do të ngurronte të ju jap një ultimatum të tillë. (Nëse partneri juaj ka alergji të rënda apo një frikë patologjike e manar tuaj, këto çështje shpesh mund të zgjidhet me ndihmën profesionale, nëse të dy partnerët janë të gatshëm.) Shpesh njerëzit që ju kërkojnë të zgjedhur janë të pasigurt dhe kontrollin, dhe nuk mund të qëndrojë “ndarjen” ju me një manar. Ata nuk janë marrë parasysh ndjenjat tuaja; vetëm të tyre. Veç kësaj, edhe në qoftë se ju ka thënë lamtumirë për manar tuaj, partneri juaj do të ngjarë të merrni xheloz i gjërave të tjera: kohën tuaj me miqtë apo familjen, workouts tuaj, hobi, madje ndoshta puna juaj. Pra, kini kujdes, nëse ju jeni duke kërkuar për të bërë një zgjedhje të tillë.

Pyetje për të dy prej jush:
– A keni të mjaftueshme për të mbështetur një marrëdhënie mënjanë nga dashuria juaj e ndërsjellë të kafshëve?
– Si e kafshët tuaja të marrë së bashku me njëri-tjetrin? A ka dikush nga ju keni macet, zogjtë e tjerë? A mund të zgjidhin rreziqet potenciale të kafshëve shtëpiake në dukje të papajtueshme?
– A dy prej jush kanë pikëpamje të ndryshme në lidhje me kafshët tuaja’ mënyrën e jetesës? Për shembull, bën ai ndjeheni mace e tij duhet të qëndrojnë në ambiente të mbyllura dhe të fle me të në shtrat, por ajo beson fuqimisht se macet përkasin jashtë? Nëse ajo ka një zog dhe këmbëngul ajo të marrë veggies organike dhe ndriçim të plotë-spektrin, bën ai e konsiderojnë këtë një humbje tejet tolerant e parave? Nëse sa herë që ai drejton ai e merr qenin e tij me të, ka ajo nuk e pëlqejnë frymë qen në veshin e saj?
– Uluni poshtë dhe të bisedoni me njëri-tjetrin për shqetësimet tuaja. Ajo mund të ndjehen të rrezikshme, por është më mirë për të bërë këtë më shpejt se sa më vonë, dhe ju mund të zbuloni të rëndësishme për datën tuaj gjatë diskutimit: se si ai ose ajo copes me subjekte potencialisht të ngjitet. Aftësia për të zgjidhur dallimet e mendimit është një tregues i mirë i një marrëdhënie të qëndrueshme.

Nëse ju jeni të dy të dashuruar manar, ju jeni tashmë një fillim të mirë. Mbani linjat e komunikimit të hapur dhe të marrë kohë për të gëzojnë njëri-tjetrin (me dhe pa kafshët tuaja). Merrni kohë për të ecur shëtitjet, nuhatje erë, dhe leh, mjaullin, Këlthet, dhe shpëtim për zemrat tuaja’ përmbajtje!


Mbrapsht në krye ↑
  • Interesant


© Copyright 2020 Data My Pet. Made me nga 8përshpejtojnë Studio