Hawaii – Vizitues me manar tuaj

Rifreskimi i fundit: Aug. 08 2020 | 3 min lexuar

Hawaii është një shtet egërsi të lirë ndërsa Shtetet e Bashkuara kontinental nuk janë të, kështu kafshët shtëpiake nuk janë të lejuara në Hawaii, nëse ata hynë në karantinë.

Legjislatura Hawaii njohur rëndësinë e udhëtonte pronarët manar ndryshuar rregullat në mënyrë që vizitorët në ishujt do të mund të sjellin kafshët e tyre së bashku. Aktualisht rregullat të zbatohen vetëm për Dogs & Cats.

Edhe mendonin ata nuk e kanë bërë atë të lehtë dhe kjo është e shtrenjtë, në qoftë se jeni të përgatitur siç duhet ata do të nxjerrë manar tuaj për ju menjëherë pas mbërritjes në aeroportin e Honolulu.

Hapi One – Veteriner Certificate – Duhet të jetë një origjinal – Nuk fotokopje. Ky vërtetim duhet të jetë lëshuar nga veterineri juaj jo më shumë se 14 ditë para mbërritjes tuaj në Hawaii.
Vaksinat: Manar duhet të ketë qenë vaksinuar të paktën dy herë në jetën e tij për tërbimit dhe ato vaksinat duhet të jetë më shumë se 90 ditë larg. Nëse vaksina ishte i licencës njëvjeçar atëherë vaksinimi i fundit duhet të ishte bërë jo më shumë se 12 muaj para ardhjes së manar-së në Hawaii. Nëse vaksina ishte i licencës 3-vjeçare atëherë vaksinimi i fundit duhet të ishte bërë jo më shumë se 18 muaj para mbërritjes në Hawaii. Në të dy rastet vaksinimi i fundit duhet të ishte bërë jo më shumë se 90 ditë para mbërritjes në Hawaii.

Vërtetim nga veterineri juaj duhet të cekin datën më të fundit të vaksinimit, dhe data e mëparshme vaksinim. Certifikata duhet të tregojë emrin vaksinë, shumë ose numri serial, interval përforcues, Data vaksinim, data e skadimit dhe nëse ishte i tipit të licencës një ose tre vjeçare.
Shëndeti i mirë: Certifikata duhet të deklarojë se kafshë është në gjendje të mirë shëndetësore dhe se ajo ka qenë trajtuar për rriqrat jo më shumë se 14 ditë para mbërritjes në Hawaii me produkt Fibronil ose një produkt ekuivalent të gjatë të qëndrueshme. Shënoni në certifikatën datën e trajtimit dhe të produktit të përdorura.

Hapi i dytë – Mikroçip Vërtetim nga veterineri juaj duhet të deklarojnë numrin e mikroçip dhe ajo duhet të përmbajë faktin se veteriner ishte në gjendje të scan chip sukses.

Chip duhet të jetë i çështjes standarde të SHBA (I dëshiruar) ose (Shtëpi Përsëri) lloj. Mikroçip duhet të jetë futur para se testi të gjakut të manar-së.

Hapi i tretë – OIE-FAVN Tërbimi Blood Test Ju duhet të keni një çertifikatë nga një laborator i miratuar tregon se rezultati i testit ishte më e madhe se ose e barabartë me 0.5IU / ml. Certifikata duhet të tregojë numrin kafshët shtëpiake mikroçip. Testi i gjakut duhet të bëhet jo më shumë se 18 muaj dhe jo më pak se 120 ditë para mbërritjes në Hawaii.

Veterineri juaj duhet të marrë një mostër e gjakut nga manar tuaj dhe anije atë për:

Kansas State University
FAVN
180 Denison Avenue
Mosier Hall
Manhatën
Kansas 66506-5600

Hapi i katërt – Aplikimi Dërgo origjinalet e këtyre dokumenteve – nuk ka fotokopje të:

Kasaforta Dega Kafshëve
Shteti i Hawaii
99-951 Halawa Valley Rruga
AIEA, Hawaii 96701

Bashkangjitni një kontroll Cashiers ose urdhër të holla në vlerë prej $165.00 për manar.

Dokumentet dhe kontroll duhet të mbërrijë 10 ditë para mbërritjes së manar-së. Që nga dokumentet nuk mund të jenë të përgatitur nga veterineri juaj më shumë se 14 ditë para mbërritjes ju duhet ta dërgoni me Federal Express për t'u kualifikuar për lirim aeroportin e përkëdhelur.

Hapi i pestë – Mbërritje Ju mund të hyjnë vetëm Hawaii përmes Aeroportit Ndërkombëtar Honolulu dhe vetëm mes orëve 8 jam dhe 9 pm. Manar juaj do të merret nga aeroporti në qendër karantinë të vendosura në 99-951 Halawa Valley Road, AIEA, Hawaii 96701 – Telefon 808 483-7151.

Ju do të vini deri manar tuaj në atë vend


Mbrapsht në krye ↑

© Copyright 2020 Data My Pet. Made me nga 8përshpejtojnë Studio