Si për Takon Ndërsa papunë

Rifreskimi i fundit: tetor. 26 2020 | 3 min lexuar

Ne jetojmë në një botë ku papunësia është e lartë në shumë vende në të gjithë rreth e rrotull globit. E megjithatë, edhe me këtë problem mjaft universale në jetën e njerëzve atje fatkeqësisht ende ekziston një injorancë dhe një paragjykim ndaj njerëzve të cilët janë pa punë veçanërisht ata që kanë qenë pa punë për një kohë. Dhe ky paragjykim dhe mungesë e të kuptuarit mund të jetë një problem i madh kur është fjala për botën e takim.

Impozante është një fjalë kyç në botën e takim pas të gjitha dhe se është ajo që ne të gjithë jemi duke u përpjekur për të bërë në një mënyrë ose në një tjetër në një datë në se ajo është duke i përdorur tanë mendje natyrore, salcë një mënyrë të veçantë ose duke folur për historinë tonë të punësimit, por probleme me këtë në klimën e tanishme ekonomike tonë është se ne do të ketë njerëz të cilët mendojnë që ne jemi të "Spongers" ose "Lazy" sepse ne nuk mund të ketë pasur fat që kanë pasur në gjetjen një punë. Ata do të argumentojnë sigurisht që ata kanë punuar shumë për të marrë punë por pikë është aq keni ju kështu ajo ka ardhur poshtë në fat e nëse punëdhënësi mendon se ju jeni kandidat i drejtë ose jo. Jo më shumë se që. Vetëm mendimi i një personi.

Unë kam qenë i papunë për katër vjet në klimën e ashpër ekonomike që është Irlanda e drejtë tani dhe unë u frikësua prej thënë askujt unë i pëlqente që unë kam qenë i papunë për shkak të frikës nga ajo që ata do të mendojnë për mua. Por, pavarësisht frikën tonë ka njerëz atje të cilët e kuptojnë se çfarë bota është si. Mbaj mend duke i thënë një djalë që unë të dashur se unë kam qenë i papunë për katër vjet dhe ai ishte me të vërtetë e ftohtë me të. Në fakt asnjëherë ai madje batted qerpiku në lidhje me të dhe se ishte një nga shumë arsyet pse unë rashë në dashuri me të. Ai ishte i sjellshëm, kuptim dhe ai nuk ishte i gjykues.

Sigurisht jo të gjithë djemtë janë si kjo dhe unë uroj për të gjithë burrat dhe gratë atje se ata ishin. Kam takuar një djalë që unë i pëlqente dhe unë përgjuara atë duke folur për të papunët në një mënyrë unflattering. Ju e dini komentet e zakonshme snob si "parazit". Pra, e vërteta është ndërsa ne si të mendojnë ato të mira, në kërkim do të jetë gjithmonë jo-gjykues kjo nuk është gjithmonë e vërtetë. Dhe kjo është e vështirë kur ata janë aq të aftë ata pothuajse shkrihen xhinse e tyre thatë!

Nëse ju bie në dashuri me dikë që ka një mendim të veçantë paragjykime në lidhje me njerëzit e papunë dhe ju vetë jeni apo kanë qenë të papunë ajo mund të jetë një situatë shumë të ndërlikuar për të gjetur një të vetë në. Por ju duhet të mbani mend për të respektuar veten. Fakti që ju jeni ose ishin të papunë është vetëm një pjesë prej jush. Ajo nuk përcakton ty. Nuk ka dështim në atë për aq kohë sa ju e dini që ju janë duke u përpjekur të mirë tuaj.

Kur kam marrë vrapimin tim kjo më ndihmoi që të ndihen shumë më të rehatshme në situata ku unë do të duhet për të deklaruar atë që bëj unë, por kur ju keni qenë një kohë të gjatë i papunë se ndjenja e do të pyesin se çfarë çfarë i kishte bërë para se ka ende fanitet ju dhe e vërteta është se ajo nuk duhet.

Ju duhet të shkoni në atë datë me kokën tuaj të mbajtur të lartë. Ai mund të ketë një punë. Ju nuk mund. Ai mund të kishte punuar gjithë jetën e tij, ju mund të mos keni. Kjo do të thotë asgjë. Ai është vetëm një njeri dhe ju jeni vetëm një burrë apo grua dhe ju duhet sa më shumë të drejtë për të thënë atë që ju pëlqen dhe për të vepruar si ju pëlqen (Me kusht që ajo është e sjellshme sigurisht!) dhe të ndjehen po aq i rëndësishëm sa ai e bën sepse unë jam i thënë se Mister dhe missus ju jeni!


Mbrapsht në krye ↑
  • Interesant


© Copyright 2020 Data My Pet. Made me nga 8përshpejtojnë Studio