A ka një gjë të tillë si një luftë të mirë në marrëdhënie?

Rifreskimi i fundit: korrik. 01 2020 | 4 min lexuar

Edhe pse argumentet janë konsideruar të mira për marrëdhëniet, a ka të tilla si gjë si një luftë të mirë në një marrëdhënie? Po ka, unbelievably. Luftimi i ndihmon një marrëdhënie të rritet si një çift të njohur njëri-tjetrin më mirë. Që nga ajo është diçka që nuk mund të shmanget, Çiftet duhet të mësojnë se si për të luftuar në mënyrë të drejtë.

Duke ditur se si për të luftuar në mënyrë të drejtë është shumë më e rëndësishme se sa të dish se pse një luftë shpërtheu në vendin e parë, edhe pse duke pasur lufton të vogla nuk janë të vlefshme. Duke marrë kohë jashtë kur një partner ndjehet si ata janë gati për të humbur atë është shumë e rëndësishme, pasi që nuk e bërë këtë mund të çojë në reagime më të rënda që mund të ishte shmangur.

Veç kësaj, është e rëndësishme për të bërë partner tjetër të ndjehen se ata janë duke u dëgjuar. A nuk e kanë ndeshjet qitnin, si ata kurrë ndihmuar në zgjidhjen e ndonjë gjë, si joshëse si ajo mund të jetë gjithmonë.

Kur në një luftë me partnerin e dikujt, gjithmonë të kërkuar për të zgjidhur luftën miqësisht, në vend se të luftojnë për të fituar. Megjithatë, pasi kjo është më e lehtë tha se bëhet, ka disa prej rregullave, që, nëse ndiqet, në të vërtetë mund të bëjë që lufta ia vlen.

Që pengojnë zemërimin nuk do të funksionojë; në vend të vënë zemërimin tuaj në të gjithë me partnerin tuaj

Zemërimi është një ndjenjë universale, që nënkupton dhimbje, pikëllim, siklet dhe madje pendim. Ajo mund të shkaktohet nga një ngjarje që ka ndodhur shumë kohë më parë apo një ngjarje tanishme. Megjithatë, shumica e njerëzve nuk e dinë se si të merren me zemërim.

Zemërimi duhet të shihet si një zbulesë, një emocion që ndihmon partnerin e dikujt për të dalë me zgjidhje për një problem. Prandaj, duke i kushtuar vëmendje të zemërimit do të ndihmojë të merren me çështjen e argumentit, si dhe zgjidhjen e tij pak më të lehtë.

Duke i dhënë një goditje të ulët nuk do të bëjë një një hero

Argumentet nuk janë rrugët për të sjellë deri dobësitë e partnerit tuaj, sekretet apo edhe një të kaluar të prishur. Kjo është një goditje e ulët dhe tregon se njëra është ose tepër i pasigurt në lëkurën e tyre, prandaj, ndjen nevojën për të sulmuar partnerin e tyre për ta bërë veten të ndjehen më mirë, ose është frikacak i cili duhet të presë për një argument për t'i dhënë fund një marrëdhënie.

Akte të tilla qyqare bërë me një qëllim për të shkaktuar edhe më shumë dhimbje për të partnerit tjetër duhet të shmanget me çdo kusht. Në vend se të goditur dikë poshtë rripin, partner duhet qetësi të ajrit jashtë çfarë të dëmtojë atë ose të saj. Tani kjo është ajo që e bën dikush një hero.

Mos harroni të shprehin shqetësimin, admirim, vlerësim, dhe simpati

Çdokush që ka një luftë me partnerin e tyre pa shprehur ndonjë të mësipërme është bërë e drejtë asgjë. Këto janë emocionet shumë të rëndësishme, veçanërisht për njerëzit në marrëdhënie, si shprehin këto ndjenja të tilla do të ndihmojë për të siguruar që çiftet gjithmonë grindet mira.

Admirimi nuk përfshin shkaktuar dhimbje për partnerin e dikujt, sepse ata e dinë se partneri ka të drejtë në trajtim të drejtë. Për të vjen keq me dikë, e ka për të parë në një situatë nga perspektiva e personit tjetër.

Mos bërtas, bërtas, dhe fyerje

Ka dikush gjetur ndonjëherë veten në një situatë ku ata nuk mund të ndihmojnë por të them të gjitha gjëra të gabuar kur i zemëruar, por ata e dinë se është e gabuar, por ata janë shumë të zemëruar për të menduar? Luftimi i bën që të gjithë, sidomos kur duke luftuar në mënyrë të padrejtë.

Është e rëndësishme që të marrë kohën tuaj para se të iu përgjigjur zemërimit. Mos të jetë shumë e shpejtë për të folur si fjalë do të blurted jashtë që kurrë nuk mund të merret mbrapsht, pa marrë parasysh se çfarë. Yelling dhe ulëritës mushkëritë e dikujt jashtë dhe partner dikujt fyerje e vetëm të çon në humbjen e zërit të dikujt, zgjohen fëmijët dhe ndoshta pjesa tjetër e lagjes.

Mos luftoni me një qëllim për të fituar ose të jetë një në të djathtë

Kur lufton me partnerin e dikujt, nuk do të përpiqet aq shumë për të të jetë fitues, si partner të bërë këtë mund të jetë vetëm një më i gabuar. Duke u përpjekur aq shumë që të jetë e drejtë shkon vetëm për të treguar ndjenjat ato të paaftësisë, lloj i njerëzve që kurrë nuk duan të jenë të gabuar.

Çfarë është përdorimi i fituar luftën, por duke humbur partnerin e dikujt? A është e vlefshme? Njëri nuk duhet të engrossed kështu me radhë fituar luftën që ata nuk arrijnë të shohin se sa partneri i tyre është i prekur. Ajo merr një shumë përpjekje për të tërhequr pak dhe vlerësimin e situatës, për të parë se si njeriu mund të ketë kontribuar në mosmarrëveshje.

Mos u mundoni për të dhënë kritika konstruktive, ajo nuk do të funksionojë!

Kur lufta kundër, mos kritikoni partnerin tjetër, menduarit ajo është duke ndihmuar ata, sepse ajo nuk është e. Çdokush e angazhuar në një luftë është zakonisht shumë i zemëruar, dhe ndonjë kritikë dhënë në këtë pikë është për qëllim për të shkaktuar dhimbje. E vetmja gjë që kjo të arrijë është të bëjë partner dikujt ndjehen si ata kanë bërë diçka të pafalshëm dhe të pamatshëm.

Më tepër, është e këshillueshme që të ankohen për të partnerit tjetër duke u treguar atyre se çfarë e do të të duan të shohin në të ardhmen.

Pas të gjitha është thënë dhe bërë, një unaza gjë e vërtetë. Nuk është një gjë e tillë si luftimeve panair, e cila është shumë e rëndësishme për njerëzit në marrëdhënie. Një duhet të mësojnë nga gabimet e tyre duke e kuptuar jo vetëm atë që ata mund të kenë bërë për të filluar luftën, por edhe çfarë mund të bëjnë për ta bërë atë më mirë në të ardhmen. Kushdo që është në gjendje për të zotëruar aftësi të mira e të ndershme luftimeve është i sigurt për të gëzojnë një marrëdhënie shumë të gjatë dhe të lumtur.


Mbrapsht në krye ↑

© Copyright 2020 Data My Pet. Made me nga 8përshpejtojnë Studio