Prescription Pets

Rifreskimi i fundit: qershor. 30 2020 | 3 min lexuar

Për gati pesë vjet Anna mish qengji, 36, ka luftuar me depresionin. Ajo ka kërkuar ndihmë nga mjekët, marrë recetë të ndryshme dhe mbi medikamente kundër, vitamina, dhe një koleksion të mjeteve juridike natyrore të gjitha në një përpjekje për të kontrolluar atë. Çfarë ka qenë ndoshta antidot më të mirëpritur dhe efektive për luftimin e depresionit e saj, megjithatë, erdhën tek ajo rastësisht në formën e një neglizhuar, shtatë vit Collie kufitare i vjetër i quajtur Mike. Një mik i hers i cili është aktiv në një grup të shpëtimit Collie kufitare bindur Anna për të sjellë Mike shtëpi dhe të kujdesen për atë. “Ajo ishte e vështirë për të jetuar i vetëm,” shpjegon ajo, “vështirë për të ardhur në shtëpi në kohë. E vetmja gjë që përballet me mua u pastrim, televizion, kompjuter, telefon; asnjë qenie tjetër e gjallë. Mike ka ndryshuar që. ITIS e bukur për të ardhur në shtëpi dhe e kanë atë duke pritur për mua. Një prej shokëve të mi edhe mua një i tha
kohë të shkurtër pas I kam Mike se disponimi ime ndryshoi. I dukej më e lumtur.”

Hulumtuesit janë duke punuar për të përcaktuar se nëse apo nuk ka ndonjë dëshmi të vlefshme mjekësore për të mbështetur atë që pronarët e përkëdhelur si Anna kanë deklaruar të gjithë së bashku, që kafshët shtëpiake të bëjë një ndryshim pozitiv në jetën e tyre. Në vitet e fundit studime janë bërë me grupe të njerëzve të tillë si ata që jetojnë vetëm, të moshuarit, dhe madje i martuar çifte për të parë se çfarë përfitime shëndetësore, nëse ndonjë, janë fituar nga owning një manar. Këto studime kanë përfshirë në kërkim në fizike, si dhe aspektet emocionale të pronësisë manar.

Karen Allen, Scientist hulumtim nga Departamenti i Mjekësisë, Universiteti Shtetëror i Nju Jorkut në Buffalo, e specializuar në kërkime mbi efektet fiziologjike kafshët shtëpiake kanë në njerëz. Një prej studimeve të saj të përfshirë 48 komisionerë burse, të gjithë prej të cilëve janë duke u trajtuar me ACE frenuesit, mjekim për presionin e lartë të gjakut. Ata të gjithë kanë jetuar vetëm dhe nuk e kishte në pronësi kafshët shtëpiake për të paktën pesë vjet përpara studimit. Allen zgjodhi njerëz që kishin mjetet dhe dëshirën për t'u kujdesur për një kafshë. "Unë të kërkuar për të siguruar që këto ishin njerëz shumë të përgjegjshëm,’ thotë ajo. Ajo gjithashtu bëri të sigurt secili prej tyre do të mirëpriste një kafshë në jetën e tyre nëse ata janë përzgjedhur për të qenë pjesë e një grupi që ishte caktuar kafshët shtëpiake. Kur filloi studim, gjysma e pjesëmarrësve janë zgjedhur në mënyrë të rastësishme dhe e pyeti për të marrë zgjedhjen e tyre e një qen ose një mace. Në fund të gjashtë muajve, kur ata ishin të gjithë frenuesit marrin ACE, ata njerëz në grupin manar-owning mbetur në mënyrë të konsiderueshme më e qëndrueshme gjatë periudhave stresuese se ato pa kafshët shtëpiake. Ata treguan më pak e një rritje të presionit të gjakut dhe të zemrës norma sesa grupi jo manar-pronarin. Pas Studimi përfundoi, dhe pjesëmarrësit u ishte thënë e rezultateve, Allen thotë, 'Ata mbahen kafshët, dhe në të vërtetë, të paktën gjysma e njerëzve [në studim] i cili mori droga doli dhe mori kafshët shtëpiake.’

“Një gjetje interesante që ne duket se kanë zbuluar,” Allen tregon, “është se njerëzit të cilët kanë kontakte fewest sociale duket të përfitojnë më. Ne mendojmë se kjo është për shkak se kafshët shtëpiake zëvendësim për një lloj të caktuar të mbështetjes sociale.” Një projekt më herët hulumtim ajo ka përfshirë gra të moshuar, i cili jetonte i vetëm, me një manar. Ajo gjeti se ata kanë tendencë të jenë më aktive dhe të ketë presionin e ulët të gjakut se sa gratë e tjera të moshuar që jetojnë vetëm me asnjë kafshë shtëpiake. Sepse kafshët shtëpiake kërkojnë vëmendje dhe ushtrimi, mjaft shpesh kjo i bën pronarët e tyre më aktiv se sa homologët e tyre të cilët nuk e kanë kafshët shtëpiake. Përveç kësaj, ky aktivitet shtimi përkthehet në përfitime shëndetësore të tilla si më pak depresion dhe ankth, dhe rritur sjellja sociale, i cili i vetëm ka qenë provuar të jetë e dobishme për shëndetin tonë.

Kështu, duhet të nxitojnë jashtë në strehëz dhe miratojë Fido për të përmirësuar shëndetin tuaj? Kjo gjitha varet. Sipas Allen, njerëz që përfitojnë më shumë nga të paturit kafshët shtëpiake janë ata që e parë të kafshëve si anëtar isha i vogël e familjes. Ju mund të mendoni se e Anna pse, i cili ka gjetur një mik të mirë dhe pseudo terapist në qenin e saj, Mikrofon. “Ai është shumë i dashur,” Anna thotë. “Mikie shikon në mua me sytë e tij të mëdhenj ngjyrë kafe dhe detyron mua për të marrë deri kur unë jam në depresion. Është e vështirë kur ai është i kërkuar mua për të shpëtuar jetën e tij dhe le atë jashtë, por ai gjithashtu duket të intereson se si ndjehem. Tani unë kam dikë që të ushqejë.” Por e vërteta është, Anna dhe Mike dy kanë dikë që të ushqejë.


Mbrapsht në krye ↑

© Copyright 2020 Data My Pet. Made me nga 8përshpejtojnë Studio