Çfarë është Pika e Martesës?

Rifreskimi i fundit: dhjetor. 27 2017 | 2 min lexuar

Përveç nga arsye fetare, tradicionalisht, njerëz të martuar në një përpjekje për të ngrij një përkushtim gjatë gjithë jetës ndaj njëri-tjetrit. Që nga fundi i shekullit të njëzetë, ka pasur një rënie në martesa dhe, i përgjithshëm, njerëzit kanë tendencë të martohen më vonë në jetë sesa gjeneratat e mëparshme. Megjithë këtë prirje të re, Kefalas et. për. në artikullin "Martesa është më shumë se Duke qenë së bashku" , thotë se të rriturit e rinj vazhdojnë të martesës vlerës dhe e shohin atë si një komponent i vlefshëm e të ardhmen e tyre. Sot, mund të ketë rrugë të tjera të pazakonta për të zgjedhur dhe jo i lidhur nyjë, megjithatë, ka ende shumë përfitime për të fituar nga martesa.

Shoqërimi Long-Term

Martesa e përmbush nevojën jetike e qenieve njerëzore 'për marrëdhëniet intime. Në mënyrë ideale, çiftet e martuara përvojën e jetës së bashku dhe janë dhënë mundësinë për të pasur dikë pranë tyre si ata plaken. I fortë dhe. al., në librin "Martesa dhe Familja Përvoja: Marrëdhëniet intime në një Ndryshimi Shoqëria "shpjegojnë se martesës dhe familjes jetën janë zakonisht burimet nga të cilat një individ merr siguri emocionale dhe mbështetje. Nëpërmjet martesës, dy shokët mund të ndajnë shpresat e tyre intime dhe ëndrrat për të ardhmen dhe për të gjetur ngushëllim gjatë sfiduese përvojat jetësore.

Gjenerali Shëndeti dhe Mirëqenia

Martesa ofron dy përfitime fizike dhe psikologjike dhe njerëzit që martohen janë të kënaqur përgjithësisht të shëndetshme dhe më shumë. Veç kësaj, Mbështetja aspekt social i martesës siguron faktorët mbrojtës nga sëmundjet e terminalit. Hulumtuesit dhe Aizer. al., në studimin "Statusi martesor dhe Survival i pacientët me kancer", gjeti se njerëzit e martuar kanë më pak gjasa për të paraqitur me kancer, më shumë gjasa për të marrë trajtim, dhe më pak të ngjarë të vdesin nga kjo sëmundje se sa njerëzit e pamartuar. Kjo është e vërtetë për një shumëllojshmëri të kancerit, tilla si gjirit, mushkëri, prostatë, kolorektal dhe sëmundje të tjera fundore.

Fëmijët shëndoshë dhe Familjet

Martesa është themeluar si një institucion për rritjen e fëmijëve dhe ajo ende shërben këtë qëllim sot. Ndërsa ajo sigurisht që është e mundur për të rritur një fëmijë i vetëm, Fëmijët e drejtë më mirë kur e ngriti në shtëpi me dy prindërit. Në studimin e, "Nënat të ardhura të ulëta’ Modelet e Paqendrueshmeria Partneritetit dhe adoleshentët’ Socio-emocional Well-jesh ", Bachman dhe. për. thonë se fëmijët që rriten në një dy-prind ekspozitë familje më pak kriminalitetit dhe duke vepruar-nga sjelljet gjatë adoleshencës se fëmijët e ngritura në të vetëm-prind apo familje bashkëjetues. Elementet e pranishëm në një familje dy-mëmë të tilla si përfshirja e babait dhe më pak vështirësive ekonomike të sigurojë stabilitet më të madh për fëmijët në zhvillim.

Stabilitetit Financiar

Martesa ofron siguri më të madhe financiare se sa duke qenë i vetëm ose i pamartuar. Përveç faktit të dukshëm se dy paychecks janë më mirë se një, njerëzit e martuar kanë disa avantazhe ekonomike. Çiftet e martuara të grumbulluar pasuri dhe asete të shpejtë se njerëzit e pamartuar. Veç kësaj, në artikullin "Unë A ... Dëshironi të Save", Knoll dhe. për. të përcaktojë se çiftet e martuara të rritur të rinj kanë më shumë gjasa për të kontribuar në llogaritë e daljes në pension punëdhënësit e bazuar se individët të vetme. Duke marrë parasysh që planifikimi financiar në fillim të jetës është një parashikues i gjendjes ekonomike më vonë në jetë ky faktor është më e dobishme për njerëzit e martuar.


Mbrapsht në krye ↑

© Copyright 2018 Data My Pet. Made me nga 8përshpejtojnë Studio