Kush Paguan Në një datë të parë?

Rifreskimi i fundit: dhjetor. 06 2019 | 3 min lexuar

Mos Call Me “Sheqer”


Disa vjet më parë, Dola me një grua tri herë në disa javë. Unë do të paguhen për çdo gjë, duke përfshirë një duzinë bagels një mëngjes e diel kur ajo e kuptoi ajo do harruar portofolin e saj. Ajo ofroi bujarisht për të marr datën e ardhshme.


Ajo më thirri në punë ditën tjetër për të më thënë se ajo dëgjoi e një lojë që dukej si argëtim. Ajo tha se ishte i zënë dhe e pyeti nëse unë mund të gjejnë nëse ka pasur bileta në dispozicion. Nuk ka problem. I quajtur teatrin dhe mësoi atje ishin vetëm gjashtë majtë. Çfarë është një djalë për të bërë? Nuk ka punë e madhe, I bleu një palë e biletave dhe i realizuar artistikisht ajo do të bie në darkë para se të dilte.


Pas tonë $40 vakt, ajo e vënë poshtë kartën e kreditit të saj poshtë dhe shkoi në banjo. Kur ajo u kthye, ajo vënë re se unë nuk e kam vënë në kartën time të kreditit për të marr ose të ndarë kontroll. Mbi të cilën ajo glared në mua dhe tha, me një ton të helmit dhe jo një copë e ironisë: "Çfarë jam unë, mama sheqerit tuaj?!’

Vërtet, duke qenë një djalë nuk është gjithmonë gjëja më e dobishme në botë. Por çfarë jeni gonna të bëni? Unë e kam ndalur pyesin në lidhje me atë që është “i drejtë” dhe kanë vendosur të përqafojë sistemin e kam trashëguar. Në këtë sistem, një djalë i paguan pa diskutim, dhe në qoftë se një grua i ofron për të paguar, ai është menduar për të thënë jo. Të paktën në disa datat e para. Ose sa kohë që ajo është duke u courted. Apo ndoshta gjithmonë. Kjo varet nga gruaja. Ne kurrë nuk mund ta dimë nëse ne pavetedijshem tonë dhe do të lejojë të saj për të marr një kontroll. Dhe nga atëherë, është shpesh shumë vonë për të justifikuar sjelljen tuaj barazitar.

Kjo është një gjendje e vështirë në rregull dhe nuk ka një përgjigje të drejtë. Si një djalë që ka qenë më tepër shumë datave, Unë kam dëgjuar të gjitha tregimet nga të dyja palët dhe çdo kënd. Por që nga logjika nuk duket për të marrë më shumë të luajë në këtë fushë, Unë jam gonna të dhënë atë disa kohë të përballet.

ÇKA NJERËZIT SAY:

HER: Ai duhet DUA për të paguar për mua.

Po, dhe, përgjithësisht, që është rasti. Duke qenë zemërgjerë, sidomos për dikë që ju intereson, është një ndjenjë e pabesueshme – drejtë deri atje, Unë jam i thënë, me ka gjithçka paguhet nga dikush tjetër.

HIM: Ajo pret mua për të paguar për çdo gjë.

Po, dhe kjo është precedentin që është themeluar rrugën para se të lindnit. A nuk e luftojnë atë, vetëm të bëjë atë me një buzëqeshje, shkaktojë në qoftë se ju nuk e bëni, ju nuk po bëhet një datë tjetër.

HER: Ai DUHET të paguar, veçanërisht në fillim.

Kjo logjikë është pak dicier. Pse duhet të paguajë një njeri? Sepse është e kalorësiak? Konsideroni se kalorësi filloi në një kohë kur burrat punuar dhe gratë nuk e bëri. Femrat, fjalë për fjalë, NUK mund të paguajë. Kështu, burrat picking up kontrolloni çarë nga nevoja, jo nga mirësia. Ajo ka qenë që nga kodifikuar në kodin e një zotëri-së, e cila është konsideruar në shije shumë të keqe në pyetje. Unë nuk jam në pyetje, por shoh se si i zemëruar ju jeni që unë jam edhe duke e çuar atë deri?

HIM: Por AJO më pyeti jashtë.

Pra, çfarë? Nëse rregulla të mirësjelljes thotë që ju të paguani për datën e parë, dhe ajo pret që ju të paguani për datën e parë, dhe ju mund të përballojë për të paguar për datën e parë, pastaj paguani për datën e parë mallkuar.

HER: Nuk ka rëndësi çfarë ai bën. Një njeri i nderuar gjithmonë paguan.

Nëse një djalë bën një ton të parave, Unë mund t'ju siguroj, kjo është gëzimi i tij absolut dhe kënaqësi për të pranverës për çdo pije dhe spa trajtim fundit dhe ju trajtoj si princesha ju padyshim jeni. Por ka një dallim i madh në mes të qenit i lirë dhe të qenit i varfër. Lirë do të thotë djalë pyet data e tij për të paguar për peshkun kur ai urdhëroi pulë më pak të shtrenjtë. Poor do të thotë se djalë ka probleme duke e bërë qira në qoftë se ai ka për të paguar për pesë datat në një muaj. Vendoseni veten në pozitën e tij: është e vështirë për të fajësuar atë për të dashur për të kontrolleve alternative.

Zgjidhja ime është, jo çuditërisht, një folur me dy kuptime. Le të të gjithë të përpiqemi për të kuptuar njëri-tjetrin. Guys, të jetë aq bujar sa të jetë e mundur, jo vetëm sepse ajo ju pret të, por për shkak se është me të vërtetë e dobishme për të “të jetë djalë” dhe të bëjë jetën më të lehtë për të saj. Femrat, të jetë në favor të studentit grad apo mësues që nuk ka mjetet për të të jetë si kalorësiak sa ai do të donte të jetë. Ju nuk mund të jetë i Mamas tona sheqer, por ju lutem nuk e marrin atë për të dhënë se ne jemi ATM-së tuaj, në rregull?


Mbrapsht në krye ↑
  • Interesant


© Copyright 2019 Data My Pet. Made me nga 8përshpejtojnë Studio