Katz dina Anjing : A Commonsense Guide ka Pelatihan jeung Living jeung Anjing

panungtungan diropéa: Jul. 18 2019 | 9 mnt baca

Ieu nu nanya, calon nu boga anjing kudu ménta kahiji, sugan nu paling penting dina kahirupan saha nu mibanda anjing:

Kunaon?

Nu kaputusan paling kritis ngeunaan kahirupan urang jeung anjing mindeng dijieun samemeh urang mawa hiji imah. Acquiring anjing di Amérika nyaéta disturbingly
sederhana. Anjeun tiasa trawl online, manggihan peternak hiji, atawa nyokot salah sahiji puppies sababaraha nak ieu ngalamar luar supermarket (Abdi teu bakal mamatahan eta). Maneh
bisa jadi datang di sakuliah stray bari kaluar leumpang atawa nyetir. Sababaraha urang neangan anjing alesan praktis batu-teuas: kaamanan, moro, terapi, Pilarian-jeung-nyalametkeun. Tapi lolobana urang, nyebutkeun psikolog jeung behaviorists, geus motif emosi jeung psikologi nu leuwih pajeulit.

Naha kuring kukulutus A ANJING?

Manusa leuwih gangguan geus nyambungkeun ku karana, nu beuki lila giliran anjing (jeung pets séjén) pinuhan sababaraha sela. Urang sigana kudu bandung jadi dipikacinta ku cara anu uncomplicated, murni, jeung diandelkeun.

Kontemporer Amérika nyaéta, ku sababaraha cara, hiji fragmented, masarakat detached. Kulawarga urang ngalegaan tos ngalih jauh; urang mindeng teu nyaho urang jiran; loba urang liang nepi peuting, staring di salah nanaon layar atawa nu lian. Cerai geus lumrah. Karya geus jadi stabil, pasti keur loba, mindeng pikaresepeun. Loba jalma sigana manggihan ngagampangkeun hirup jeung interaksi jeung anjing ti ku karana, jeung saterusna beungkeut antara manusa jeung anjing tumuwuh steadily kuat.

Tapi tumuwuhna ieu dina hubungan dua spésiés ieu mangrupakeun salasahiji sided. Loba anjing nu oge dilayanan ku manusa’ attachment deepening, tapi anjing teu bisa nyieun pilihan nu sarupa. Ieu kudu manusa nu geus spawned nu selingkuhan asih canine gede.

Manusa geus megatkeun pikeun mawa anjing jadi puseur kahirupan maranéhanana. Keur sakabeh nu fussing ngeunaan hak sato, anjing geus euweuh. Maranéhanana teu meunangkeun keur nyieun kaputusan konsumen. Maranéhanana geus gumantung urang for sadayana maranehna kudu salamet. Paréntah teu bisa diajak ngobrol deui; maranéhanana teu boga sebutkeun ngeunaan lingkungan atawa futures maranéhanana.

Sanajan anjing geus mantuan jeung digawé jeung manusa réwuan taun, éta ngan dina dasawarsa anyar nu maranéhanana geus datang ka ditempo minangka hiji hal lian ti (sugan leuwih ti) sato. Piaraan-buruk ieu populer di kalangan nu jegud jeung kuat di jaman abad pertengahan, tatan ethicist sato James Serpell dina Sato buku jeung Society Manusa: Ngarobah perspéktif, tapi teu acquire respectability sumebar nepi ka ahir abad seventeenth, hiji waktu ngembang minat pikeun élmu jeung sajarah alam jeung ngaronjat patalina jeung masalah keur sato’ Karaharjaan. Ti saprak éta, attachment urang ka anjing nyedek nyata. Urang manusa geus kungsi geus deukeut ka spésiés séjén. Urang méakkeun puluhan milyar dollar dina perawatan maranéhanana, dahar, jeung hiburan; méré eta ngaran manusa; Obrolan ka eta jadi lamun maranehna can kaharti urang; yakin urang nyaho naon anu maranéhanana anu nétélakeun urang di mulang.

Emotionalism Ieu mindeng entangles anjing di kabutuhan urang jeung hayang. Eta geus lumrah ayeuna, najan geus tangtu ngareureuwas komo generasi katukang, ngadangu jalma nyebutkeun tanpa apology atawa isin nu maranéhanana asih anjing maranéhanana leuwih ti maranéhanana asih paling jalma, nu maranéhanana tempo anjing maranéhanana minangka anggota kulawarga maranéhanana, nu maranéhanana mercayakeun masalah jeung Rahasia paling intim maranéhanana ka anjing maranéhanana, anu leuwih satia jeung pamahaman ti kolotna, spouses, pencinta, atawa babaturan. Belanja sababaraha poé di kantor hiji vet salaku bagian panalungtikan mah buku, Mah ieu amazed ngadangu saurang awéwé sanggeus pangjurung sejen, “Melong, Dokter, Mah bisa hirup tanpa salaki kuring, tapi anjeun saena nyimpen anjing ieu!” Tapi vets ngabejaan ka kuring maranéhanana ngadenge eta sadaya waktu.

Jeung teu saukur ti awewe. Panalungtikan Behavioral nunjukeun yen wanoja sunda anjing sabagian sabab sigana emotionally supportive can kompléks, bisa kaharti boga maranéhanana di sanaos cara wordless profound. Samentara éta, lalaki asih anjing sabab nu pals sampurna, happy pikeun muka tempat jeung ulah hal, tapi teu bisa tahan atawa paguneman paménta. Kawas atawa teu, anjing urang’ upbringings ngagambarkeun urang sorangan. Urang condong pikeun ngubaran anjing urang cara urang dirawat, atawa cara urang keukeuh we 'd geus. Jalan anu mana waé, pasts urang sorangan teu bisa diduga bentukna sikap urang ngeunaan anjing jeung cara urang kareta jeung komunikasi sareng eta.

Ieu biasana hiji prosés alam bawah sadar. Sababaraha boga mawa loba timer kasadaran ka hubungan canine maranéhanana atawa muhasabah kulawarga sorangan basa aranjeunna kasurupan di anjing maranéhanana datang, atawa COO di antarana salaku lamun maranehna dipikaharti. Hiji Mantri sakola kuring apal grabbed anjing nya ku Ceuli unggal peuting lamun manéhna datang imah, yelling, “Naha anjeun bogoh ka abdi? Am mah mommy amis Anjeun?” Manéhna wondered naha anjing nu usaha pikeun ngajalankeun off salila walks.

Jadi nu motif for geus meunang nya anjing jadi penting, lamun anjeun aya rusuh ngeunaan Karaharjaan sarta hoyong hubungan baik. Témbal Anjeun ka nu nanya naha-a-anjing nu éta gampang neangan sosobatan ti sato gumantung ti ti hiji jalma? Naha rek anjing alatan talatah subliminal ti TV jeung pilem? Dupi anjeun leuwih ditarik ka rescuing mahluk ti ka latihan jeung hirup sareng maranehna?

Naha urang disiplin dina cara kami disiplin, ménta tingkat tina taqwa jeung kasampurnaan nungtut urang, nyempad eta dina voices sareng kecap nu urang kadéngé? Urang reenacting dramas kulawarga heubeul, nyoba dudung traumas? Bisa we paruk disebutkeun yen urang atawa si anu sejenna di rumah tangga urang daék nyokot tanggung jawab emosi keur anjing, teu ngan asih tapi latihan jeung miara for eta?

A awéwé ngaranna Susan ka kuring manéhna hayang anjing sabab manéhna dirasakeun unsafe dina gritty, lingkungan impoverished di Elizabeth, New Jersey. Jadi manéhna meunang hiji mastiff Inggris jadi loba pisan nu tuan tanah nya geura-giru dijieun nya méré manéhna jauh, mangka angon Jerman ngaranna Guntur. Anjing teu éféktif nangtayungan imah, ngecas panto hareup lamun strangers datang ku. Tapi saprak Susan, anu soleh salaku konduktor New Jersey transit, concedes manéhna nyaéta palatih goréng jeung saeutik dipikaresep di gawe jeung anjing nu, manéhna geus ngonci Guntur di basement lamun babaturan atawa baraya nganjang. Manéhna 's datang imah pikeun manggihan buah countless tina abon surélék; anjing nu Maklum nilik amplop datang ngaliwatan slot panto salaku menace hiji. Manéhna 's oge kungsi ngaganti panto scratched jeung jandela pegat.

Ku ayeuna, Guntur weighs salapan puluh kilo sarta metot Susan sakumna trotoar lamun manéhna nyokot manehna kaluar. Nu tatanggana jeung barudak maranéhanana anu terrified manéhna, sanajan ceuk urang kungsi sabenerna bitten atawa harmed saha. Anjing teu sigana agrésif jadi loba salaku conscientious; manehna ngalakonan proyék manéhna hired ulah, hiji mangsa éféktifitas sorangan. Tapi Susan, nu nyebutkeun manéhna mikanyaah ka Guntur, concedes manéhna kungsi bener hayang anjing keur demi sorangan. Manéhna sigana mah kudu geus nyokot hiji tangtu-pertahanan diri atawa disebut hiji pausahaan kaamanan-alarem gantina. “Eta bakal leuwih murah di ngajalankeun lila, jeung leuwih gampang.”

Ngarti kana alesan urang hayang anjing nyaéta puseur ka milih nu leuwih katuhu, latihan eta bener, hirup sareng maranehna happily. Beuki we ngartos ngeunaan diri urang sorangan, nu pilihan leuwih alus urang dipikaresep nyieun boh spésiés.

Lamun anjeun mikir ngeunaan eta, Anjeun meureun nyaho nyatu jalma nu komplen nu anjing maranéhanana teuing aktif atawa teuing sedentary, teuing kabetot dina chasing bajing atawa teuing kacau datang lamun disebut, teuing pelindung imah atawa jadi nonthreatening maranéhanana kukituna mantuan ngalakonan barang berharga. Padahal anjing biasana bakal jadi ngalepatkeun nu, salaku mindeng jadi teu boga dijieun hiji pilihan apes atawa gering-dianggap. Alhasil, anjing kasebut dina tekenan jadi hiji hal lian ti naon nya, sedengkeun manusa geus leungeun maranéhna full. Sareng hiji pamikiran saeutik jeung panalungtikan, nyawa anjing jeung urang maranéhanana bisa pisan gampang jeung leuwih satisfying. Tapi nu henteu merlukeun sababaraha pamahaman psikologi hiji sorangan jeung émosi, sababaraha pamikiran ngeunaan di mana Kami aya dina kahirupan urang sorangan jeung kumaha anjing urang pas dina. Jim, hiji hunter anu hirup deukeut kuring di upstate New York, ngajaga tilu beagles dina kennel badag 360 poe sataun. Maranéhanana muncul pikeun sababaraha jam isuk dina lima poé sejen ka lagu kaulinan. Maranéhanana méakkeun loba wayah nungguan, tapi iraha waktuna maranéhanana asalna, maranéhanana némbak kaluar ti kennel jeung ka leuweung. “Maranéhanana anjing gede,” nyebutkeun jim, anu geus teu aya pisan ngaranna eta.

Teu manéhna kawas ngabogaan eta? Kuring nanya ka manéhna sakali. “Lamun maranehna ngalakukeun jobs maranéhanana mah,” ieu response-Na. Kuring ngarasa reflexively sorry pikeun anjing pas kuring ngajalankeun ku, utamana basa kuring mertimbangkeun anjing sorangan’ kahirupan pampered, tapi anjing jim sacara, bari maranéhanana geus pisan, teu nyaho rasana aranjeunna dicabut. Teu sakabéh anjing bisa hirup cara nu. Tapi beagles jim sacara demonstrate nu adaptability startling tina anjing. Maranéhanana geus aya moro, waktu. Jim boga pamajikan jeung anak opat ka saha manéhna devoted, jeung manéhna riweuh jeung sungut konstruksi-Na; manéhna teu perlu anjing jadi hobi kasebut confidants-Na. Sakali sapoé, manéhna huluna kaluar ka kennel jeung ember daging jeung koret jeung tosses eusi kana kennel nu. Dina Christmas, manéhna nambihan ember tina biskuit. Maranéhanana meunang sagala anu nembak maranéhanana, tur tingal vet hiji lamun maranehna geus ailing. Nu beagles geus kungsi geus di jero imahna. Manéhna speaks di antarana proudly jeung fondly, tapi maranehna geus pakakas, kawas bor atawa bedil anyar, urang teu saeutik, teu komo bener pets dina rasa kontemporer. Tapi anjing sigana eusi jeung cageur. Jim weruh persis naha manéhna hayang eta. Maranéhanana nyurtian aturan basajan jeung, saprak anjing kakurangan kasadaran manusa tina petikan waktu, teu nyaho sabaraha lila maranéhanana balik antara hunts. Bisa jadi teu bisa cara loba urang bakal hayang boga anjing, tapi kejelasan ngeunaan rupa anjing manéhna hayang jeung kunaon sigana digawe oge for everyone aub.

Saterusna aya Andrea, artis anu hirup dina tegalan lima puluh acre di Vermont. Pikeun sagala rupa alesan kompléks, manéhna nu keur dibikeun nepi dina pamanggih lalaki, perkawinan, kulawarga; gantina, manéhna sought kaluar gugus collie nyalametkeun. Manehna, oge, dipikaharti persis naha manéhna hayang anjing, jeung beungkeut manéhna nu keur diwangun jeung hers mucunghul nyieun eta boh happy.

“Mah teu acan gaduh untung jeung hubungan, sahenteuna henteu acan,” manéhna nyebutkeun. “Tapi harewos jeung adore silih. Kuring geus jadi loba fun jeung nya, manehna méré kuring jadi loba kanyamanan jeung asih. Kuring ngaharepkeun manéhna kang sasak hubungan sejen, tapi lamun manéhna teu, Kuring gé jadi oke.”

Teu for ngomong jeung di bebeneran Kuring teu bisa bener mutuskeun Andrea dijieun pilihan wijaksana atawa cageur. Tapi manéhna dipikir motif nya, tentang kumaha anjing bakal cocog kana hirup nya, manehna nyieun kaputusan dianggap.

“Sabab nak mah nu geus begging pikeun hiji” nyaeta, di sisi anu sanésna, biasana alesan teu nyangka ka acquire ingon. Ieu hiji refrain umum, tapi anjing meuli salaku kejutan Christmas pikeun nungtut barudak mindeng boga waktu kasar eta. Janji perlu dijieun jeung poho; dipikaresep di puncak newcomer, mangka wanes.

Teu salawasna. A tatangga dua belas taun heubeul milik urang ménta hiji retriever emas taun ka tukang pikeun Christmas jeung kolotna sapuk, dina kondisi nu Jeremy nyokot tanggung jawab eta. Sugan maranéhanana geus kayakinan yén manéhna sabenerna bakal alatan manéhna kukituna geus dibuktikeun komitmen-Na ku nyoco lauk sarta diberesihkeun kaluar Hamster cages.

Dina acara naon, Jeremy teu jaga Clancy. Manéhna walks manéhna saméméh jeung sanggeus sakola, Eupan manéhna, brushes manéhna, nyokot manéhna ka kelas latihan saban Saptu. Unggal poé sanggeus sakola, Jeremy jeung Clancy ngalatih babarengan. Anjing geus diajar datang lamun disebut, diuk, tinggal, jeung ngagolér dina paréntah. Jalma di padesaan akrab jeung program 4 H nyaho kumaha damang geus bisa pikeun barudak pikeun nyokot tanggung jawab sato. Jalma di anak- jeung anjing-crazed suburbs mana aturan mindeng Sigana, nu leuwih leutik Pakarangan, nu leuwih badag anjing nu nyaho kumaha mahiwal geus. Pikeun Jeremy, sia anjing teu sigana kawas hal positif; manéhna terus kecap-Na, atawa sugan kolotna nyandak lengkah mahiwal tina maksa manéhna tetep. Jalan anu mana waé, Kuring geus encountered sababaraha kids siga anjeunna. Kolot, Waspada: si anu di rumah tangga geus nyokot tanggung jawab primér pikeun anjing, jeung lamun budak teu, Ibu atawa Pa geus lengkah dina.

Kolot mindeng mere maranéhanana hal kids maranéhanana mikir nu hadé pikeun maranéhna telepon sél, komputer, anjing tanpa loba pamikiran ngeunaan kumaha hal ieu bakal dipake atawa ngarawat sanggeus beuli.

Jadi naha Anjeun hoyong anjing?

Lamun jawaban, sabagian, batang tina sajarah emosi kompléks (salaku geus pasti kasus jeung kuring), pastikeun Anjeun nyurtian sarta mikir ngaliwatan naon euy geus Anjeun nanyakeun tina ingon. Najan watek simkuring ngeunaan anjing anthropomorphizing, maranéhanana teu ngarti naon we '' RE pamikiran jeung teu bisa jigana nangkep nuances tina kalungguhan emosi urang sakapeung ménta ka eusian. Maranéhanana komo henteu bisa bertingkah amiably ku definisi urang lamun teu dipilih bener, exercised, sarta dilatih. Saprak ekspektasi urang biasana loba teuing, urang jadi gampang kuciwa atawa ambek. Aya bukti penting yén urang geus nyieun masalah anjing biters, chewers, barkers, neurotics merlukeun antidepressants. Ieu kajadian di antarana kusabab loba jelema meunangkeun anjing salah di kali salah kusabab alesan salah. Aya komponén moral ka nyokot dina anjing. Padahal maranehna teu gableg prosés pamikiran-tingkat luhur, anjing pasti geus émosi. Maranéhanana ngalaman nyeri jeung leungitna, sieun jeung kasih sayang. Ieu geus dibikeun eta jeung sato lianna sababaraha ngadeg moral dipimilik ku jalma nu ngagerentes. Bisa jadi teu nyieun eta teh sarua jeung barudak, tapi teu obligate urang mikir ngeunaan kumaha carana urang ngubaran eta. Tapi unggal anjing teu for everyone. Kuring teu narima ngembang, politis disetir anggapan yen unggal anjing téh sarua deserving tina nyalametkeun, yén sadaya anjing nu dasarna sapuk di adaptability maranéhna pikeun tense urang, rame, lingkungan manusa litigious. Kuring teu manggihan nu jadi bener. Anjing téh ferociously idiosyncratic, varying wildly gumantung breed, genetik, pangalaman litter, anggapanana, jeung lingkungan. Sababaraha nu genial jeung tenang, jawa pikeun temperament, jeung sababaraha nu telenges, jawa jeung dilatih pikeun moro atawa fight. Sababaraha urang boga kaahlian latihan atawa waktu ka ngarobah sakabéh paripolah maranéhanana. Pilihan salah anjing bisa ngabuktikeun hiji ngimpina pikeun anjeun, kulawarga Anjeun, jeung masarakat Anjeun; hiji katuhu, kabagjaan hiji.

Sababaraha anjing kudu digawe, sababaraha ulah; sababaraha bakal nyumput ti guludug sedengkeun nu sejenna komo moal mere nyaho eta; sababaraha urang hate di topi jeung ngudag bikes batur. Anjeun teu bisa sok saha oddities ieu sateuacanna; kabéh deui alesan pikeun lumangsungna jeung caution.


Deui ka Top ↑
  • Pikaresepeun


© Copyright 2019 Tanggal pepet My. Dijieun kalayan ku 8celerate Studio