Nu Bedlam Ladang Daptar pariksa Pikeun Calon boga Dog

panungtungan diropéa: Nov. 13 2019 | 7 mnt baca

* Meunangkeun hal nu anjing Anjeun hoyong.

Nu nyiksa sato sacara umum, jeung anjing hususna, ngabogaan kavling dipingpin nu boga ka dmana nu hijina pilihan moral pikeun nyalametkeun anjing ti pound, di mana anjeunna nyanghareup euthanasia. Bisa jadi pangalaman éndah ka nyalametkeun anjing (mah rescued collie wates Orson ieu jeung bohong handapeun meja mah), tapi, kawas kapamilikan anjing sorangan, eta teu pikeun everybody. Ogé bisa jadi pangalaman éndah pikeun manggihan anjing gede ti peternak alus. Kuring geus dua jelema, ogé: hiji herds domba jeung ngalir tegalan mah, jeung newest, Clem, suffuses mah asal na hirup jeung sosobatan amis. Kuring seuri ampir unggal waktu mah kasampak di nya. Taya sahijieun bisa ngarahkeunnana jenis anjing Anjeun halah pikeun meunangkeun, pasti teu mah. Anjeun saena keur ngurus eta, jadi manggihan hiji nu geus dipikaresep ka sunda.

Tapi teu pagawean di imah Anjeun. Komo jeung forethought, sesana hal tina crapshoot hiji. Anjing nuju di toko piaraan dipikaresep asalna ti cyber anak anjing operasi beternak-volume luhur mana inbreeding nyieun jeung perpetuates masalah kaséhatan jeung temperament. Nurutkeun studi dicutat ku pangropéa James Serpell jeung batur sapagawean-Na J. A. Jagoe dina The doméstik Dog, anjing dicandak ti toko piaraan nu leuwih dipikaresep némbongkeun takwa sosial jeung leuwih dominan tipe agresi ti anjing ti urang sunda atawa saung. Loba nyalametkeun jeung panyumputan anjing manggihan masalah behavioral, ngaliwatan teu lepat sorangan. Maranéhanana geus abused, trauma, atawa sababaraha kali deui homed-, ka titik nu, nurutkeun University of Pennsylvania Sakola Pangajaran sarta Palatihan Atikan Kedokteran, maranéhanana geus leuwih gampang manggihan masalah kawas permén compulsive, agresi, barking, overeating, jeung naon manusa telepon “separation kahariwang,” ti purebreds ti urang sunda kualitas.

Grup nyalametkeun tanggung jawab jeung pagawe panyumputan teu ngan ngaku ieu tapi pastikeun adopters ngarti nya, jadi yén anjing teu bounce deui atawa, leuwih goreng, kakurangan mistreatment atawa injure batur. Tapi kuring geus encountered sababaraha pagawe nyalametkeun suffused kalawan gairah keur jeung kumawula ka anjing malarat anu teuing hayang pisan mindahkeun anjing telenges atawa troubled kana imah mainstream. Komo anjing ti urang sunda conscientious nu ngawangun ku ibu ibu jeung duduluran maranéhanana, jadi yén sababaraha nu ruksak, fearful, jeung cowering, sedengkeun nu sejenna diajar ngarasa aman jeung trusting. Nyatu urang sunda perkara jahat atawa Irakus nimbulkeun ngahasilkeun anjing alesan kosmetik atawa komérsial, tanpa hal ka sajarah kaséhatan atawa temperament. Saprak alam semesta anjing anu ampir sakabéhna unmonitored jeung unregulated ku overwhelmed, pamaréntah lokal underfunded, jalma anu hayang anjing nu sabenerna sorangan. Kusabab kitu eta mangrupakeun ide nu sae pikeun nanyakeun urang sunda jeung grup nyalametkeun pikeun rujukan, jadi Anjeun bisa nempo kumaha anjing maranéhanana séjénna geus digarap kaluar.

Ieu dicey nyieun Pilihan anjing polah moral atawa pulitik. Terang yen upami Anjeun milih anjing nyalametkeun, manéhna atawa manéhna butuh kasabaran husus jeung skill. Lolobana anjing bisa dilatih atawa retrained, komo di umur kolot, tapi lamun anjeun teu daék atawa sanggup nyieun komitmen konsisten waktu jeung karya, hiji nurun béda anjing bisa nyaluyukeun jeung nu leuwih alus. Meunangkeun anjing purebred lamun aya loba anjing malarat di saung masih, ka pikiran mah, pilihan sampurna valid, sarta kadangkala hiji leuwih alus.

* Impulsiveness musuh awon Anjeun lamun datang ka bringing anjing kana asal Anjeun.

Santai waé. Ulah mutuskeun dina anjing sabab nempo salah sahiji nu Anjeun liked dina acara TV atawa leumpang turun jalan. Atawa pikeun kaget kids Anjeun, atawa bapa kosong nyarang Anjeun, atawa sabab kadéngé breed nyaeta pinter. Collies wates nu pinter, tapi maranehna ngalakukeun hal unspeakably bodo, kawas nyoba herd truk sampah. A anjing pinter teu merta hiji piaraan gede, atoh. Mah ieu ayakeun amused atawa filosofi lamun Orson ilahar kaluar cara muka kulkas jeung nyabut hiji sakabéh hayam.

* Turunkeun ekspektasi Anjeun.

Nu pups frolicking dina lawns di commercials anjing-dahareun anu geulis, tapi odds anjeun bakal acquire anjing nyata. Puppies nyata geus kacilakaan salila dina latihan housebreaking, Carpets kasalahan pikeun lawns, nyapek hal Anjeun harta. Anjing nyata gulung dina mencek scat terus Kurawa onto dipan. Maranéhanana kudu nembak jeung pangobatan; maranehna meunang gering.

Anjing nyata bisa kungsi meunangkeun loba kasempetan pikeun kabeungkeut barengan Anjeun ngaliwatan taman. Sabab jadi loba anjing nu jadi parah dilatih, maranéhanana nyieun pencinta non anjing beuki hariwang. Pulisi sakuliah nagara nulis tiket pikeun jalma nu leumpang anjing unleashed. Pamilik anjing perlu sued pikeun pets maranéhanana’ bites, komo for teu laku menacing. Pausahaan asuransi beuki mariksa nempo nu breed anjing geus, jeung ngabolaykeun kawijakan lamun maranehna teu approve. Sababaraha grup sato-hak percaya anjing kudu dibikeun status hukum leuwih gede, ampir sarua jeung manusa '. Sababaraha teu percaya manusa kudu diidinan “sorangan” anjing di sadaya. Tapi Teori rasional tina Pelatihan Dog nekenkeun tanggung jawab kapamilikan.

* Jeung tanggung jawab ieu bisa sigana unremitting.

Anjing perlu indit kaluar komo lamun nu tuang jeung teu katirisan. Maranéhanana kudu nengetan, kaasih, pangjurung, jeung latihan, komo basa Anjeun keur capé, sibuk, atawa teu dina haté. Kabutuhan maranéhanana teu abate sawaktos Anjeun hoyong pekan hiji off atawa lamun cicing ahir di kantor.

Pencinta anjing Informed nyangka masalah ieu teras napigasi poto eta sareng humor jeung kasabaran. Dina mulang, maranehna meunang loba asih, fun, jeung sosobatan. Aya bentrok jeung ganjaran dina hubungan nu mana wae nu, manusa atawa canine. Kuring percaya nyokot pintonan lila lamun datang ka anjing. Anjeun kudu ningali leuwih momen, utamana lamun keur di lantai di tilu A.M. dabbing di karpét jeung Alam 's Babah, nyoba nyabut bau nu. Pintonan lila ngan hadir kalawan ngarti kana sifat sato ieu, jeung narima pisan jeung usaha gede maranehna moal sok bolong jeung ours.

* Awas nu nyiksa munasabah.

Ngan hiji dékade ka tukang, anjing masih “dikukut,” teu “rescued,” hiji sangkaan komo muatan leuwih emotionally. More boga anjing ti kuring bisa ngitung ayeuna ngawanohkeun atawa ngajelaskeun anjing maranéhanana jeung frasa: “Manéhna ieu meureun nu abused.”Lamun aya nu nanya kumaha maranéhanana nyaho, bukti mindeng circumstantial, di pangalusna.

Jadi cautious lamun kahayang pikeun nyalametkeun anjing ti nyiksa nyaeta alesan primér Anjeun hoyong hiji. Aya kavling cara pikeun nganyatakeun manusa jeung empati, pikeun jalma atawa sato, tapi sato nu tangtu ieu pindah kana imah Anjeun. Lamun misread tujuan Anjeun sorangan atawa jieun asumsi erroneous, boh tina Anjeun bakal coping jeung ceurik getih pikeun taun.

Steven Urang Sunda. Lindsay, dina mani Buku Panduan dua volume nya ku Dog Applied Palaku sarta Diklat, explores asumsi dijieun kira nyiksa di akuisisi anjing. Sieun kontak manusa jeung paripolah dijauhkeun séjén kadangkala tuliskeun ka mistreatment saméméhna, Lindsay narima. Tapi buruh panyumputan nu gancang mana nu dipake kieu basa aranjeunna diajak ngobrol, calon adopters, tanpa nyaho naha leres. “Undoubtedly, nyiksa fisik jeung emosional lumangsung tur bakal ngabalukarkeun signifikan sieun,” Lindsay nu nyerat. “Tapi, sigana lumangsung jauh kurang mindeng ti hiji bisa jadi nyangka ti frékuénsi laporan saperti.”

Saprak anjing teu bisa ngabenerkeun urang, atawa ngangluh ngeunaan kolotna, éta basajan, nepi ka nganggap yén maranéhanana geus korban cruelty manusa, hiji gagasan anu ogé mindeng fits kabutuhan emosi urang sorangan jeung histories. Tapi genetik, inbreeding, jeung kaayaan di litter hiji, antara faktor séjén, bisa ogé diduga bentukna anjing. Kalolobaan waktu, urang moal bener nyaho hiji realitas anu bisa ngabuktikeun kurang satisfying ti hiji lamunan nyalametkeun. Badé asih anjing ieu salaku loba lamun terang yén Aisyah ieu fearful sabab manéhna insufficiently socialized salaku anak anjing hiji?

* Jadi skeptis tina sorangan jeung nyangka skepticism di urang nu nuju teu meunang anjing ti.

Urang sunda nu hade jeung nyalametkeun jeung panyumputan conscientious pagawe bakal waspada tina kahayang anjeun pikeun anjing, komo ka titik obnoxiousness. Maranéhanana bakal ménta ngeunaan jadwal nu Anjeun, pakarangan, pager, kids, anjing-owning pangalaman jeung maranéhna kudu. Kanyataanna, lamun teu, nyokot eta minangka tanda warning nu Anjeun bisa jadi néangan anjing di tempat salah. Jadi loba jelema nyaho jadi saeutik ngeunaan anjing basa aranjeunna meunangkeun hiji atawa geus ekspektasi unrealistic saperti nu jutaan anjing nu mistreated, balik, atawa ditinggalkeun unggal taun. Sing saha jalma nu ngadistribusikaeun eta geus katempo pisan, teuing sakapeung. Geus teu hayang anjing ti batur hayang pisan méré atawa ngajual Anjeun hiji tanpa nanyakeun sababaraha pertanyaan tangguh.

* Nyaho sorangan.

Jalma condong ngalepatkeun anjing lamun masalah hudang, tapi maranehna ampir sok sesar urang. Boh urang dijieun pilihan belet (bringing huskie ka hiji condo di Boca Raton), atawa urang teu bener boga waktu jeung kapribadian pikeun latihan anjing, atawa urang nyandak ngungsi di fantasies. Sigana, Anjeun keur teu meunang anjing sabab anjeun kudu atawa hoyong anu asih ka, atawa lain hal ka sunda, atawa sabab remen ngaganti hal anjeun bogoh ka nu Isro. Aya nu lepat atawa troubling ngeunaan nu, tapi teu anjing teu ladénan pikeun nindes atawa kufur eta ku maksa, “Kuring meunang anjing keur budak” atawa “Kuring kakara meunang ka tetep burglars jauh.”

Jeung teu kahayang nu asih ka outweigh ciri séjén? Dupi anjeun sabar? Dupi anjeun gaduh kasabaran luhur pikeun noise, karusuhan, jeung tumult? Awewe nu nobel rugs beresih jeung mébel? Atawa saré ahir dina Sundays? Ulah Anjeun Anger gampang? Meunangkeun anjing ngarupakeun gedé, awis, kaputusan hirup-altering nu mangaruhan Anjeun pikeun taun.

* Anjing téh teu manusa, ngelingan. Maranéhanana teu mikir dina kecap manusa atawa watesan.

Paréntah teu bisa nyaritakeun carita, turutan narratives, maca pikiran urang (sanajan maranehna ngalakukeun akal moods urang). Éta mah “bareng jeung barudak bulu,” atawa barudak di sadaya. Urang bisa asih ka maot, tapi nu teu mean maranéhanana geus jiga urang. Kanyataanna, paling boga anjing kaasih eta sabab keur teu dipikaresep ku urang. Pikeun kufur eta dogness maranéhanana nyaéta disservice ka duanana spésiés. Pikeun poho anu sipatna sato, disetir kalolobaan ku kahayang instinctual keur unggal séjén jeung dahareun, awewe atawa lalaki, jeung perhatian, pikeun ngarobah realitas natures maranéhanana, jeung ngabahayakeun eta.

* Anjing téh teu therapists, boh.

Hubungan anjeun jeung anjing bakal dipikaresep jadi dipangaruhan jeung ngawangun ku sajarah kulawarga Anjeun sorangan jeung baheula emosi, tapi kamampuan anjing pikeun waras traumas heubeul atawa eusian voids diwatesan. Jalma bisaeun yén anjing maranéhanana neuleuman pikiran pangjerona arahna maranéhanana jeung nyaho Rahasia maranéhanana deepest, tapi teu dump koper emosi Anjeun dina sato. Lamun Anjeun kudu mantuan jeung masalah, utama atawa minor, candak. Lamun anjing Anjeun understands Anjeun leuwih hade tinimbang salaki atawa pamajikan, méré anjing ngulang hiji, tuluy indit nempo pembimbing nikah, atawa di pisan kurangna geus sababaraha diskusi jeung salaki Anjeun. Ulah ménta anjing Anjeun pikeun nyieun anjeun bagja atawa ngubaran depresi Anjeun. Pikiran anjing Anjeun meureun museur dina lamun Anjeun keur bade turun butt jeung eupan manéhna.

* Anjing nu beuki keur ditempo salaku arwah sagacious jeung jiwa prescient.

Teori rasional teu dibeuli. Hubungan Anjeun Nu basajan jeung anjing, leuwih hade, sabab anjing anu sederhana. Maranéhanana asih aturan, rutin jeung kajelasan, uran, bau intriguing, anjing séjén, jeung, tangtosna, dahareun jeung jelema nu nyadiakeun eta. Salah sahiji cornerstones tina Theory rasional: Anjing Anjeun gila upami anjeun, tapi manéhna ogé bisa diajar ka sunda ampir saha wae nyekel Hamburger hiji.

* A sangkaan bedrock tina pendekatan mah hirup kalawan anjing nyaeta urang kudu realistis, fléksibel, jeung kreatif, harder dina jelema tapi leuwih gampang dina anjing.

Nyangka loba sorangan dina watesan kasabaran, kateguhan, jeung konsistensi. Salaku anjeun, anjing bakal nuturkeun jas. Coba teu mikir dina watesan “alus” jeung “awon” anjing. Di handap ieu mangrupakeun notions manusa nu teu dilarapkeun ka sato. Nyaéta, gantina, anjing nu ngartos kumaha hirup di dunya jeung anjing nu teu. Sakapeung, anjing nu inherently telenges, ruksak genetik, atawa mistreated leuwih perbaikan. Happily, maranéhanana geus jarang.


Deui ka Top ↑

© Copyright 2019 Tanggal pepet My. Dijieun kalayan ku 8celerate Studio