Resép Pets

panungtungan diropéa: Nov. 08 2019 | 3 mnt baca

Pikeun ampir lima taun Anna Anak Domba, 36, geus Cut Nyak Dien jeung depresi. Manehna geus sought bantuan ti dokter, dicokot rupa resép jeung ngaliwatan pangobatan counter, vitamin, jeung Asép Sunandar Sunarya tina remedies alami sadaya dina upaya ngadalikeun eta. Naon nu sugan jadi antidote paling wilujeng sumping jeung éféktif pikeun combating depresi nya, kumaha oge, datang ka dirina ku kasempetan dina bentuk hiji neglected, tujuh taun wates heubeul collie ngaranna Mike. A babaturan hers anu aktip dina gugus nyalametkeun wates collie yakin nna pikeun mawa Mike imah jeung miara manéhna. “Ieu hésé hirup nyorangan,” manéhna ngécéskeun, “teuas datang imah dina waktu nu. Hiji-hijina hal nyanghareup kuring ieu diberesihkeun, tipi, komputer, telepon nu; no mahluk hirup lianna. Mike geus robah nu. Itís hade ka datang imah sarta mibanda manéhna nungguan kuring. Salah sahiji sakelas mah komo ka kuring
waktu anu singget sanggeus kuring meunang Mike nu disposition mah robah. Kuring seemed happier.”

Panalungtik nu dipake pikeun nangtukeun naha atawa teu aya nu mana wae nu bukti médis valid pikeun ngarojong naon nu boga piaraan kawas nna geus professed sadaya sapanjang, nu pets nyieun béda positif dina kahirupan maranéhanana. Dina taun anyar studi geus dipigawé jeung gugus jalma saperti jalma anu hirup sorangan, lansia, komo nikah pasangan nempo mangpaat naon kaséhatan, lamun nu mana wae nu, nu miboga ti owning ingon. Ngulik ieu geus kaasup nempo fisik ogé aspék emosi tina kapamilikan piaraan.

Karen Allen, Panalungtikan Élmuwan ti Departemen Kedokteran, State University of New York di Munding, specializes dina panalungtikan dina efek fisiologis pets geus aya dina manusa. Salah sahiji studi nya aub 48 stockbrokers, sakabéh saha anu keur ngarawat jeung inhibitor ngajempolan, nginum obat pikeun panyakit tekanan darah tinggi. Maranéhanana sadaya cicing sorangan jeung anu henteu dipiboga pets for urangna lima taun saméméh ulikan. Allen milih jelema anu kagungan sarana jeung kahayang miara ingon. 'Kuring hayang pikeun mastikeun ieu nya urang pisan tanggung,’ manéhna nyebutkeun. Manéhna ogé dijieun yakin unggal eta bakal ngabagéakeun ingon kana kahirupan maranéhanana lamun maranéhanana dipilih jadi bagian ti gugus nu nangtukeun pets. Lamun ulikan mimitian, satengah tina pamilon anu dipilih sacara acak jeung dipenta pikeun acquire pilihan maranéhanana tina anjing atawa ucing. Dina ahir genep bulan, basa aranjeunna kabéh inhibitor narima ngajempolan, eta jelema dina grup-owning piaraan tetep nyata leuwih stabil salila kali stres ti maranéhanana tanpa pets. Maranéhanana némbongkeun kurang tina paningkatan tina ongkos tekenan getih sarta jantung ti gugus non-boga piaraan. Sanggeus ulikan ieu réngsé, jeung pamilon anu ka tina hasil, Allen nyebutkeun, 'Maranehna terus sato, jeung di kanyataan, sahenteuna satengah tina jalma [dina pangajaran] nu meunang nu ubar indit kaluar jeung meunang pets.’

“Hiji Pananjung metot yén urang sigana geus kapanggih,” Allen nunjuk kaluar, “nyaeta jalma nu boga kontak sosial fewest sigana kauntungan nu paling. Urang mikir éta sabab pets diganti pikeun jinis tangtu pangrojong sosial.” Hiji proyék panalungtikan saméméhna manéhna teu aub awewe manula, anu cicing sorangan, jeung ingon. Manéhna manggihan yén maranéhanana condong leuwih aktipna sarta mibanda nurunkeun tekanan darah ti awewe manula séjén hirup nyorangan nu taya pets. Sabab pets pamenta perhatian jeung latihan, cukup mindeng ieu ngajadikeun boga maranéhanana leuwih aktif ti counterparts maranéhanana anu henteu ngabogaan pets. Sajaba ti, aktivitas ngaronjat ieu ditarjamahkeun jadi mangpaat kaséhatan saperti kurang depresi jeung kahariwang, jeung ngaronjat paripolah sosial, nu sorangan geus kabuktian aya mangpaatna pikeun kaséhatan urang.

Janten, kudu Anjeun rurusuhan kaluar ka panyumputan jeung ngukut Fido pikeun ngaronjatkeun kaséhatan Anjeun? Yén sadaya gumantung. Nurutkeun Allen, jalma nu kauntungan nu paling ti ngabogaan pets nyaeta jalma anu nempo sato minangka anggota cherished tina kulawarga. Anjeun bisa jadi mikir tina Anna sanajan, anu geus kapanggih hiji sahabat jeung pseudo therapist di anjing nya, Mike. “Manéhna pohara kaasih,” Anna nyebutkeun. “Mikie kasampak di kuring jeung panon gedé coklat sarta Angkatan kuring pikeun meunangkeun nepi basa kuring ngaraos depresi. Ieu teuas lamun ceuk urang nanyakeun ka kuring nyimpen hirupna jeung mugi Gusti di luar tapi manéhna ogé sigana ngeunaan miara kumaha ngarasa. Ayeuna mah boga batur ka nurture.” Tapi kabeneran keur, Anna jeung Mike boh boga batur ka nurture.


Deui ka Top ↑
  • Pikaresepeun


© Copyright 2019 Tanggal pepet My. Dijieun kalayan ku 8celerate Studio