Naon Is Nu Point Ti Marriage?

Salian ti alesan agama, tradisional, urang nikah dina upaya solidify komitmen lifelong antargugusna,. Saprak ahir abad ka, aya geus turunna di pertikahan jeung, gemblengna, jalma condong perlu nikah saterusna dina kahirupan ti generasi saméméhna. Najan trend anyar ieu, Kefalas et. ka. dina artikel nu "Perkawinan More tibatan Babarengan" , nyebutkeun yen sawawa ngora terus nikah nilai tur tingal jadi komponén worthwhile tina futures maranéhanana. Dinten ieu, meureun aya jalur unconventional séjén milih tinimbang tying cangreud nu, kumaha oge, masih aya loba mangpaat pikeun miboga ti lalaki nikah.

Sosobatan lila-Istilah

Nikah fulfills kudu vital manusa 'keur hubungan intim. Ideally, pasangan nikah ngalaman hirup babarengan jeung nu dibéré kasempetan pikeun boga batur gigireun eta sabab tumuwuh heubeul. Kuat jeung. al., dina buku "The Nikah sareng Kulawarga Garapan: Hubungan intim dina Ngarobah Society "nerangkeun yen nikah jeung kulawarga hirup nu ilaharna sumber ti mana individu narima kaamanan emosi jeung pangrojong. Ngaliwatan nikah, dua sahabat bisa babagi amoy intim maranéhanana jeung impian pikeun mangsa nu bakal datang tur panggihan kanyamanan salila nangtang pangalaman hirup.

Kaséhatan Umum jeung Nah-keur

Nikah nawarkeun mangpaat fisik jeung psikologis jeung jalma nu nikah anu eusi umum healthier jeung leuwih. Saterusna, aspék pangrojong sosial nikah nyadiakeun faktor pelindung alatan kasakit nu terminal. Panalungtik jeung Aizer. al., dina ulikan "Status kakawinan jeung survival Pasén Ku Kangker", manggihan yén jelema nikah anu kurang kamungkinan kana nampilkeun jeung kanker, leuwih gampang narima perlakuan, sarta kurang kamungkinan kana maot ti kasakit ti urang unmarried. Ieu bener keur rupa-rupa kangker, saperti payudara, bayah, prostat, colorectal jeung panyakit terminal séjén.

Barudak Healthier jeung kulawarga

Nikah diadegkeun salaku lembaga anak-rearing jeung éta kénéh fungsi tujuan nu ayeuna. Sedengkeun geus tangtu mungkin pikeun ngangkat anak sorangan, barudak adil leuwih alus lamun diangkat dina imah jeung kadua kolotna. Dina studi, "Low-panghasilan Ibu’ Pola Partnership Instability jeung Adolescents’ Sosio-emosi Nah-keur ", Bachman jeung. ka. disebutkeun yen barudak anu tumuwuh nepi di delinquency jeung akting-kaluar paripolah hiji némbongkeun urusan rumah tangga dua indungna kurang salila rumaja ti barudak digedékeun di single-kolot atawa rumahtangga cohabitating. Unsur nu aya dina hiji dua indungna urusan rumah tangga saperti involvement bapa na hardships ékonomi pangsaeutikna nyadiakeun stabilitas leuwih gede keur ngembang barudak.

Stabilitas Financial

Nikah nawarkeun kaamanan finansial leuwih gede ti keur tunggal atawa unmarried. Kumisan tina kanyataan atra nu dua paychecks nu leuwih hade ti hiji, urang nikah boga sababaraha kaunggulan ékonomi. Pasangan Kawin ngumpulkeun harta jeung aset leuwih gancang ti urang unmarried. Salaku tambahan, dina artikel nu "Kuring Ulah ... Rek Teundeun", Knoll jeung. ka. nangtukeun nu sawawa ngora pasangan nikah nu leuwih gampang pikeun nyumbang ka akun geus pangsiun basis majikan ti individu tunggal. Tempo nu tata finansial awal dina kahirupan nyaeta prediktor status ékonomi saterusna dina kahirupan faktor ieu téh paling nguntungkeun pikeun jalma nikah.


Deui ka Top ↑

© Copyright 2017 Tanggal pepet My. Dijieun kalayan ku 8celerate Studio

Maca deui:
Tanggal piaraan My Bobogohan Kasalametan

Online Bobogohan Kasalametan Saran Tips dating Online bisa jadi pangalaman aman ti dating tradisional. Ieu méré Anjeun lega ...

Deukeut